Ftohtë,po dielli ndrin-Florentina Skendaj


Ftohte, po dielli ndrin .

Vogèlusha kemi qènè

dhe tani u rritèm .

Me sytè ngulitur qiellit

dhe çfarè nuk dèshironim .

Dhe tjetèr ,

tè tjera na hodhèn ,

pritèm . . !

Nè dallgè jete na hodhèn ,

u lodhèm ,

u helmuam palce ,

u ngritèm !

Mbi dallgè jete,

fjongo pèr paqe,

valavitèm !

SHpresa e njerèzimit lind,

tulatet ,

rilind …

Dèshirè e mençur ,

a e marrè :

-NJè ditè Njerèzimi i paqte,

i larè !