Fundi i kësaj vere-Fatbardha Budini


Dita erdhi si çdo ditë të kësaj Vere,

Dielli lindi lëshoi të bukurat rreze.

Era filloj të lëkundi gjethet e pemëve,

flladi i lehtë fytyrën na përkëdhelte.

Pasdite, koha filloi duke ndryshuar,

me re të bardha Dielli është rrethuar.

Por Ai dhe më shumë rrezatoi,

rrethimi i tyre aspak nuk i pengoi.

Dalngadalë Dielli filloi perëndoi,

Dita u largua vendin natës ia lëshoi.

Diku Qielli me ngjyrë blu u pikturua,

në Perëndim me re të zeza u mbulua.

Në Lindje Hëna e plotë filloi ndriçoi,

me bukurinë e saj Qiellin zbukuroi.

Falenderoj Zotin për këto mrekulli,

që shpirtit tonë i jep jetë dhe qetësi.

Fier/30/8/2023

Albania

Autore: Fatbardha Budini.