Fustanin me lule-Afërdita Hadaj


Fustanin……me lule,

me mëngë zhapone.

Në dyqan…. e bleva,

t’a vesh, për pranver.

T’a vishja….. në maj,

sa e desha……..unë.

Pranvera… e vonuar,

na ka hapur…. punë.

Qelli gri….na rri mbi

krye…………çdo ditë.

E…………..mashtron

pranverën, ja mbyll

bukuritë ……………!!

Në prill…dhe në maj,

lulëzon………..jeshili.

Po, vonojnë këngën,

zogjtë…….dhe bilbili.

Edhe……..trëndafilat,

S’po,hapin…..petalet.

duan……..rreze dielli,

Që erë……të na falin.

Fustanin……e bukur,

me ngjyra…..kristali. mezi……………..pres,

t’a veshë,.kur të vijë behari…………..!!!

Qelli gri…..do hapet,

do hapet….pa tjeter.

Djelli……..rreze artë,

një bekim, për jetën.

Me rrezet……..e tija,

do shkrijë……borën,

akullin,do çaj, qëllin,

gri………..do na sjell, beharin………….!!

About Post Author