Gabimi nuk falet-Marjana Tafilaj


Marjana Tafilaj

Kisha kohë në kurbet

Ika,pa mbushur njëzet ,

Nga vendlindja isha harruar

Kisha më shumë se pesë vjet

Që tek prindërit skisha shkuar .

Rrodhën vitet radhë e radhë ,

Kur ma bëri zoti mbarë

Kthehem një ditë në vendlindje

Sa shumë malli më kish marrë.

Ndenjëm gjatë atë natë ,

Mallë shumë dhe muabet

Gjum nuk kishim më në sy ,

Filluam të pinim kafet.

Aty pak orë më vonë

Vjen motra me vëllan

Çbën kështu moj motër xhani ,

Sa shumë malli na paska marë.

Ç’të bëja o shpirtat e mi

Kështu e ka emigrimi

Të than syt e të qan zemra ,

Qan babai, por më shumë NËNA!!!