Gazeta e lajmeve që shkruante për Roswellin u zbulua 75 vjet më vonë


1.

Keni degjuar për Rosvellin?

Kohët e fundit është rishfaqur një numër i një gazete Roswell të zhdukur prej kohësh që mbulon përplasjen e UFO-ve.

Ndërsa shumica prej nesh me interes për incidentin e Roswell do të jenë të njohur me mbulimin e Roswell Daily Record të ngjarjeve që ndodhën në New Mexico në 1947, një gazetë tjetër e asaj kohe – The Roswell Morning Dispatch – kishte botuar gjithashtu qëndrimin e saj për ngjarjet.

2.

Gazeta, e cila u ndërpre në vitin 1950, botoi një titull në mëngjesin e 9 korrikut 1947, ku shkruhej “Ushtria zhbën diskun fluturues Roswell, ndërsa bota ziej me eksitim”.

Ajo gjithashtu vazhdoi të përsëriste narrativën zyrtare të “mbulimit” me nëntitullin “Oficerët thonë se disku është një balonë moti”, së bashku me një artikull në lidhje me sherifin George Wilcox që bën thirrje nga media.

3.

Nick Pope, i cili dikur drejtonte zyrën e UFO-ve të Ministrisë së Mbrojtjes Britanike, e gjeti artikullin veçanërisht interesant.

“Është një pjesë magjepsëse e historisë që koha e kishte harruar,” tha ai. “Kjo thjesht tregon se 75 vjet pas incidentit në Roswell, ka ende zbulime për t’u bërë në arkiva.”

“Çdo historian do t’ju thotë se kthimi në burimet origjinale është i paçmuar kur bëhet fjalë për të marrë një pasqyrë të asaj që ndodhi dhe se si ata njerëz të përfshirë po reagonin dhe i perceptonin gjërat, dhe çfarë ndjesie kishte në komunitetin lokal.”

“Kjo është vetëm një pamje e mahnitshme në Roswell në vitin 1947 – e cila ishte në pikën zero për këtë mister që vazhdon ende sot e kësaj dite.”