Gazetari tha se balona e Alaskës e shkurtit 2023 ishte “anomal”


1.

Seria e ngjarjeve që përfshinin ushtrinë amerikane që rrëzoi disa fenomene ajrore të paidentifikuara (UAP) në shkurt 2023, ka qenë tronditëse, veçanërisht në lidhje me incidentin me një objekt të zbuluar mbi Alaskë. Kur ky objekt u kap mbi Alaskë, administrata e presidentit amerikan urdhëroi menjëherë heqjen e tij pa hezitim.

Kështu, më 10 shkurt 2023, një avion luftarak amerikan F-22 rrëzoi me sukses objektin , i cili po fluturonte në një lartësi rreth 40,000 këmbë mbi Alaskë. “Ne nuk e dimë se kujt e zotëron këtë objekt,” tha zëdhënësi i Shtëpisë së Bardhë John Kirby, duke shtuar se ishte e paqartë se nga e ka origjinën fluturimi i tij. Objekti ra brenda Ujërave Territoriale të Shteteve të Bashkuara. Z. Kirby shpjegoi se ato ujëra ishin të ngrira, por ende brenda territorit amerikan, duke nënkuptuar se rikuperimi i mbeturinave do të ishte shumë më i lehtë.

Brig. Gjenerali Patrick Ryder, zëdhënësi kryesor i Pentagonit, tregoi se ishte madhësia e një makine të vogël. Sipas tij, pilotët që kishin vëzhguar objektin para se të rrëzohej, konfirmuan se në bord nuk kishte prani njerëzore. Më tej ai vuri në dukje se i mungonte aftësia për të ndryshuar drejtimin dhe nuk i ngjante asnjë avioni konvencional. “Nuk ishte një avion në vetvete,” informoi Ryder mediat.

Interesante, pilotët e përfshirë në shikim dhanë raporte jokonsistente. Disa deklaruan se objekti ndërhyri me sensorët e avionit të tyre, ndërsa të tjerët nuk e përjetuan këtë. Disa pohuan gjithashtu se ata nuk mund të dallonin ndonjë burim të njohur shtytjeje në objekt dhe nuk ishin në gjendje të shpjegonin se si ai ishte në gjendje të qëndronte në det ndërsa lundronte në një lartësi prej 40,000 këmbësh.

2.

Objekti i Alaskës ishte “Anomal”

Më 12 gusht 2023, gazetari investigativ Ross Coulthart ndau mendimet e tij në Bibliotekën Shtetërore të Viktorias si pjesë e një ngjarjeje të quajtur “Takime të ngushta në Australi”. Ai foli për rreth dy orë, duke përfshirë një seancë pyetjesh dhe përgjigjesh prej një ore, ku i tha audiencës disa gjëra interesante që kishte mësuar në lidhje me goditjet me armë në Alaskë. 

Coulthart donte të ishte i qartë për diçka. Ai nuk ishte plotësisht i sigurt për gjërat për të cilat fliste. Ai mendon se janë të vërteta, por nuk ishte plotësisht i sigurt. Ai tha: “Jam i lumtur që më dëshmohet se kam gabuar, por do të ishte shumë interesante të shihja një shpjegim nga Shtëpia e Bardhë”. Ajo që iu duk interesante është se disa nga njerëzit me të cilët foli, të cilët dinë për mbrojtjen dhe sekretet, thanë se diçka e çuditshme ka ndodhur në Alaskë.

“A mund të na përditësoni për sferën dhe goditjet në SHBA nga muaji  shkurt?” Kjo pyetje u bë nga dikush në audiencë, për të cilën Coulthart u përgjigj: “Në balona, ​​ne po flasim këtu për balonat këtu në shkurt, rrëzimet e shkurtit. Tani, për t’ju dhënë një përgjigje zyrtare për këtë, mendoj se një zyrtar shumë i lartë i mbrojtjes u citua kohët e fundit në gazeta të ketë thënë se nuk ka asgjë të huaj apo jashtëtokësore në lidhje me këto goditje, në lidhje me objektet që u rrëzuan.”

Ai vazhdoi, “Dhe mendova se ishte një koment shumë interesant sepse… informacioni që kam është se dy nga objektet ishin vërtet prozaikë, ishin thjesht objekte të zakonshme. Ndoshta balonat e motit. Por tani ka një bollëk burimesh, duke përfshirë një djalë që… heh… fjalë për fjalë jeton në fund të rrugës në Alaskë, ku ky objekt u ndesh nga një avion F-22.Coulthart foli për një nga gjërat që u rrëzuan në Alaskë. Ai tha se nuk ishte si dy gjërat e tjera; ishte ndryshe, ose “anormale”. Ai përmendi se mund të ketë gabuar, por kjo është ajo që ai kishte dëgjuar. Sipas asaj që ai mësoi, objekti i Alaskës dukej si një “tic-tac” i madh. Kur F-22 goditi objektin me raketë, diçka ra, por ai vazhdoi të ecë pavarësisht se u godit.

“Padyshim që një raketë u qëllua drejt një objekti që përshkruhej si… që dukej paksa si një tik-tac gjigant, mjaft qesharake. Se diçka u pa të binte nga ai objekt. Se edhe pse është goditur me një raketë AIM, e cila është një raketë e lartë e linjës ajër-ajër, objekti ka vazhduar të ecë. Dhe uh… ua kam vënë këtë njerëzve të ndryshëm në mbrojtje dhe inteligjencë, dhe më kanë thënë po… objekti i Alaskës ishte anormal. Dhe um, sa herë që përpiqem të marr një përgjigje nga kushdo në baza zyrtare, ata vrapojnë 100 milje në orë, “tha Coulthart.Ai foli me individë të tjerë që kishin njohuri për çështjet dhe sekretet ushtarake. Ata konfirmuan se incidenti në Alaskë ishte vërtet i çuditshëm. Ai donte të mësonte më shumë nga përgjegjësit e mbrojtjes, por ata nuk donin ta diskutonin. Kur i pyeti, ata nuk pranuan të jepnin një përgjigje.Coulthart shpjegoi, “Por ju mund të vini re se askush nuk i ka dhënë një raport publikut amerikan apo botës se çfarë ishte që SHBA, për herë të parë në historinë e NORAD, ata rrëzuan diçka mbi Amerikën e Veriut. Kjo është një ngjarje historike. E megjithatë nuk na është thënë, as Amerikës, historia e plotë e asaj që përfshinin ato rrëzime.”

3.

Disa njerëz e shohin deklaratën e Coulthart bindëse sepse nëse objekti i Alaskës ishte me të vërtetë anormal, kjo do të shpjegonte pse Departamenti i Mbrojtjes (DOD) iu përgjigj një kërkese të Aktit të Lirisë së Informacionit (FOIA) për informacion rreth objektit duke ia referuar kërkesën Kërkimeve të Avancuara Ajrore. Organizata (AARO).

Më poshtë është një përgjigje nga Departamenti i Mbrojtjes në lidhje me një kërkesë FOIA të paraqitur më 11 shkurt 2023, duke kërkuar disa të dhëna të mbledhura me sa duket gjatë rrëzimit të objektit në Alaskë më 10 shkurt 2023.

“Kjo i përgjigjet kërkesës suaj të Ligjit për Lirinë e Informacionit (FOIA) # [ ] duke kërkuar “të gjitha të dhënat vizuale të disponueshme (foto në spektrin vizual dhe infra të kuq, filma në spektrin e dukshëm dhe infra të kuq, vizatim dhe të gjithë informacionin vizual të lidhur) dhe gjurmimin të dhënat (të dhënat e radarit, të dhënat e sonarit, të dhënat e kohëmatësit) që supozohet se u mblodhën në lidhje me objektin që u rrëzua në orën 13:45 EST më 2/10/2022 mbi Alaskë.”

Ne po japim një përgjigje pa regjistrime në varësi të kërkesës suaj. Pas një kërkimi të gjatë dhe shterues nëpër zyra të shumta në bazën e Forcave Ajrore Elmendorf, u përcaktua se kjo kërkesë duhet t’i dërgohet Zyrës së Zgjidhjes së Anomalive në Gjithë domenet (AARO), e cila është nën Agjencinë e Inteligjencës së Mbrojtjes. Ju mund të dërgoni një kërkesë në zyrën e tyre përmes kontaktit më poshtë.”

Është intriguese të përmendet se duket se nuk ka “të dhëna” në bazën e forcave ajrore Elmendorf, Alaska për këtë rast. Kjo është e çuditshme sepse baza duhet të ishte përfshirë në misionin për të rikuperuar çdo gjë që lidhej me këtë rast.

Akoma më interesante, kërkesa për informacion sipas Aktit të Lirisë së Informacionit (FOIA) po i dërgohet “Zyrës për Zgjidhjen e Anomalive në të Gjithë Domenet (AARO), e cila është pjesë e Agjencisë së Inteligjencës së Mbrojtjes”. Kjo po ndodh edhe pse zyrtarët i përshkruan objektet në fjalë si “me gjasa të zakonshme”.