Gazetari zbulon fotografinë e parë të UFO-ve të rrëzuara në Siri në vitin 2021


Ka një seri të rrëzimit të objekteve të paidentifikuara në mbarë botën që përfshin Shtetet e Bashkuara. Ngjarjet UAP të shkurtit 2023 ushtarake  janë ndër rastet e fundit. Regjisori Jeremy Corbell, së bashku me gazetarin investigativ George Knapp, kanë zbuluar një fotografi të një objekti të etiketuar fillimisht si ” dron armiqësor ” nga media. Megjithatë, deklaratat zyrtare nga Shtetet e Bashkuara, Britania e Madhe dhe agjencitë e inteligjencës aleate konfirmojnë tani paaftësinë e tyre për të përcaktuar origjinën e saj, duke e cilësuar atë si “të paidentifikuar”.Në episodin 41 të Weaponized , Corbell dhe Knapp diskutojnë për rrëzimin e UFO-ve duke mbuluar ngjarjet aktuale dhe perspektivat historike. Corbell diskuton ngjarjet në 2019, duke përmendur në mënyrë specifike përpjekjet për të rrëzuar mbi 100 UAP në anijet luftarake të Marinës duke përdorur sisteme elektromagnetike si Sistemi Anti-Drone DRAKE (Drone Restricted Access Using Known Electromagnetic Warfare).Në episod, Jeremy Corbell jep detaje në lidhje me një ngjarje UAP që ndodhi në fund të verës 2021 në brigjet e Japonisë që përfshin USS Milius. USS Milius përjetoi një sërë takimesh me UAP-të që shfaqën sjellje të ngjashme me incidentet e përmendura më parë pranë anijeve luftarake të Marinës. Sidoqoftë, në këtë rast, UAP-të u vunë re në një rreze të madhe deti prej 300 miljesh, pa asnjë anije tjetër përreth.Corbell përshkruan më tej përpjekjet frustruese për të rrëzuar UAP-të duke përdorur teknika elektromagnetike, duke vënë në dukje se këto përpjekje ishin edhe një herë joefektive. UAP-të shfaqën manovrim ekstrem gjatë katër ose pesë netëve të njëpasnjëshme, me objekte të shumta të pranishme gjatë një dritareje 5-orëshe nga ora 1:00 e mëngjesit deri në 5:00 të mëngjesit ose nga mesnata deri në 4:00 të mëngjesit. Kapiteni i anijes, nga zhgënjimi, thuhet se udhëzoi ekuipazhi të ndalojë së reaguari ndaj UAP-ve dhe krijimin e raporteve pasi dukej se nuk kishte zgjidhje të zbatueshme.

Është një UFO, jo një dron armiqësor!

Corbell dhe Knapp diskutuan një incident që ndodhi në Lindjen e Mesme, veçanërisht në Siri, më 14 dhjetor 2021. Corbell përshkruan se si Forcat Ajrore Mbretërore, duke përdorur një aeroplan luftarak Typhoon, raportuan se rrëzuan një dron armiqësor, duke shënuar fluturimin e parë ajrore në gjuajtje ajrore nga Forca Ajrore Mbretërore në 40 vjet. Media fillimisht e raportoi atë si një dron terrorist, por pati një ndryshim të mëvonshëm për ta quajtur atë një “dron misterioz” pasi asnjë grup apo komb terrorist nuk mori përgjegjësinë.

Corbell vë në dukje një mospërputhje të konsiderueshme midis raportimit publik dhe produkteve të komunitetit të inteligjencës. Ai prezanton një imazh, të referuar si “Syria Dome UAP”, lidhur me ngjarjen, dhe përmend se brenda vendit, komuniteti i inteligjencës e etiketoi atë si një UAP. Corbell thekson rëndësinë e transparencës dhe raportimit të saktë, duke vënë në dukje se ajo që zbulohet publikisht ndryshon nga informacioni i ndarë midis kombeve aleate brenda komunitetit të inteligjencës.

Corbell poston në X (ish-Twitter), “Në një operacion të përbashkët, një avion luftarak i Forcave Ajrore Mbretërore Typhoon angazhoi një mjet ajror të paidentifikuar duke përdorur një raketë të avancuar me rreze të shkurtër ajrore në ajër (ASRAAM). Raportet fillestare të medias e etiketuan të paidentifikuarin si ‘dron armiqësor’ – megjithatë – produktet e inteligjencës së brendshme zyrtarisht e klasifikojnë mjetin ajrore me origjinë të panjohur si UAP – dhe ruajnë këtë emërtim. UAP nuk u gjet.”Liberation Times shkruan , “Sipas Corbell, raporti Five Eyes u publikua muaj pasi ndodhi incidenti dhe tregon se më 14 dhjetor 2021, një avion RAF Typhoon qëlloi në një UAP duke përdorur një raketë ASRAAM. Në atë kohë, incidenti u raportua si avioni i parë armik i rrëzuar nga RAF që nga Lufta e Falklands në Argjentinë më shumë se 40 vjet më parë.

Corbell vazhdon, duke deklaruar se Centcom (Komanda Qendrore e Shteteve të Bashkuara) ka gjurmuar UAP për më shumë se 15 vjet, dhe zhgënjimi qëndron në mungesën e raportimit dhe trajtimit të duhur të këtyre incidenteve brenda zinxhirit komandues. Ai vë në dukje se në zonat e konfliktit, ka një tendencë për të qëlluar në çdo gjë brenda një afërsie të caktuar me trupat tokësore ose bazat, veçanërisht nëse duket se ka ngarkesë. Megjithatë, çështja lind në mungesën e rikuperimit apo trajtimit të duhur pas angazhimeve të tilla.

Më tej, në episod, Corbell zbulon imazhin e një objekti që ai e quajti “Syria Dome UAP”. Ai thotë, “Ky imazh… është ai që është goditur historikisht. Ai përmendet si një ‘dron terrorist’ që shfaq një pamje të veçantë. Sido që të jetë, ai klasifikohet si një UAP brenda komunitetit të inteligjencës. Kjo nuk është diçka që është identifikuar.”

Corbell vë në dukje se kishte dy nga këto pajisje të paidentifikuara, dhe kur Forcat Ajrore Mbretërore u angazhuan me to, duke gjuajtur një raketë ajrore-ajër me rreze të shkurtër të avancuar (ASRAAM), një nga objektet arriti t’i shmangej dhe t’i shpëtonte skenës. Corbell thekson kontrollin e inteligjencës të ekspozuar nga këto objekte, duke sugjeruar se ato nuk ishin nën fluturim të rastësishëm ose autonom.

Corbell pranon pasigurinë nëse raketa e shkrepur ka goditur objektin ose nëse ka kontaktuar me tokën. Ai nënvizon mospërputhjen midis narrativës publike, e cila e paraqiti incidentin si të përfshirë një dron terrorist, dhe klasifikimit të brendshëm brenda komunitetit të inteligjencës, ku ai njihet si një UAP. Ritheksohet se publiku nuk po merr informacionin e plotë dhe të saktë për këto takime.

George Knapp ndan këndvështrimin e tij mbi imazhin, duke thënë se, në përvojën e tij të gjerë, ai ka parë imazhe të ndryshme të dronëve, si ushtarakë ashtu edhe privatë, por e gjen pamjen e këtij objekti të veçantë unike. Ai e krahason atë si një re kërpudhash, duke theksuar dizajnin e saj të veçantë dhe jokonvencional.

Corbell tha se raporti Five Eyes tregon se USAF angazhon ushtarakisht një mjet të tillë nëse ato janë brenda një rrezeje të trupave tokësore dhe duket se mbajnë një ngarkesë.

Ai i tha Liberation Times: “Nëse nuk vërehen me një ngarkesë të mundshme, UAP-të kryesisht shpërfillen, pasi ato nuk janë pjesë e misionit – kjo do të thotë që ne humbasim mundësinë për të studiuar fenomenet dhe për t’iu përgjigjur pyetjeve kryesore, duke përfshirë 1) Kush janë operatorët 2) Nga e kanë origjinën 3) Si funksionojnë? Dhe 4) Cili është qëllimi i tyre?

“Mund të konfirmoj se ka zhgënjim brenda radhëve të ushtrisë amerikane që UAP-të me karakteristika unike të fluturimit po injorohen. Është shqetësuese, ky informacion kritik nuk raportohet si duhet në zinxhirin komandues – duke shkaktuar cenueshmëri për trupat tona dhe ato të kombeve të tjera.”

Më parë në emisionin Joe Rogan , Corbell pohoi se bazuar në informacionet nga dokumentet, ushtria qëllon mbi UAP brenda një afërsie të caktuar me trupat tokësore, zakonisht brenda 27 deri në 30 milje. Vendimi për t’u angazhuar thuhet se bazohet në kërcënimin e perceptuar, ku ushtria qëllon mbi objekte që duket se kanë ngarkesë. Teksti përmend gjithashtu se UAP-të që ngjajnë me kube të rrethuar nga sfera nuk janë në shënjestër, pasi ato nuk duket se kanë ngarkesë.

Corbell sugjeron se ushtria ka gjuajtur raketa Hellfire në këto UAP dhe ka raporte për veprime të ngjashme nga vende si Rusia dhe Siria. Teksti ngre pyetje në lidhje me origjinën e këtyre UAP-ve, pasi ato nuk besohet se janë asete të vendeve që angazhohen me to. Përshkruhen disa UAP, të tilla si një që i ngjan një kandili deti me madhësinë e një tavoline kafeje.