GDHENDJA E EMRIT


Eqerem Canaj

GDHENDJA E EMRIT

_ Xh. Spahiut _

Poezi

Ne banken e shkolles Pedagogjike,

nje emer i gdhendur ka mbet :

Xh. Spabiu, ky student i Vlores,

vargjet e te cilit perpijne rete…

u plak banka nder vite,

gjasat fshesa e hekurt i fshiu,

po, kurre jo, me mellan te zi

emrin e poetit, dot s’e nxiu

jeta e tij, barke mbi dallge,

detit thelle te dashurise :

perkund banka shkollore tufanet:

devoti i kauzes, shkemb qe s’leviz…

mbi ugarin e bardhe mbille rrit poezi,

sharton rima, korr metafora,

ky student elit i Pedagogjikes:

mbi ate banke te vjeter shkollore,

le te ngrihen dallget mal

dhe toka te percjelle stuhi,

pema e diturise, ende doren s’e ndal-

s’e leshon penen poeti Xhevair…

ne ate banke te shkolles Pedagogjike,

ky emer i gdhendur ka mbet,

Xh. Spahiu i Vlores se kuqe :

me vargjet- zjarr, qe perpijne rete!

About Post Author