Gënjeshtar-Valbona Kolaveri


Ti,

Endesh i paskrupullt

Merimangë,

pëlhurën e gënjeshtërt

Ditësh pa ngjyrë

Dhe zvarritesh

E pret të ndërtohesh

Mosbesimesh

Shtatë fashë lëkurē

Rreth e qark

Mbuluar unin tënd

Hijesh

Me egon gëlltitëse

Të një zvarraniku

Që këmbët nuk i duken

I gatshëm,

Të thërmosh kockë

E të përpish shpirt

Si një bollë

E shtrirë mes për mes

Imazhi yt

Në sytë e mi

Që vetëm rreket

Të mashtrojë

Në çdo kalim

E pak nga pak

Veç dukje qe

Në kohë skeptike

Kjo tentativë

Hipokrizi e çmendur

U mbet të kem

Intuitë,edhe durim

Edhe të sos

Udhë me ty

Gënjeshtar.

V.Kolaveri