Gezim Llojdia-1967-Si ndërhyn UFO-t në programin bërthamor ?


Si ndërhyn UFO-t ne programin bërthamor ?
Gezim Llojdia
1.
Në një dokumentar të ri, ish-senatori Harry Reid ka përsëritur pretendimet e tij në lidhje me UFO-të dhe vendet bërthamore.
Ndoshta më shqetësuesja nga të gjitha ndërhyrjet e UFO-ve për t’u raportuar gjatë viteve ka qenë shfaqja e objekteve të panjohura brenda afërsisë së vendeve të ndjeshme të armëve bërthamore të Amerikës.
2.
Sipas Reid, i cili ishte një figurë kryesore në Programin e Avancuar të Hapësirës Hapësinore të Identifikimit të Qeverisë së SHBA (AATIP), inkursione të tilla kërkojnë hetime të mëtejshme – jo vetëm në interes të identifikimit se kush ose çfarë qëndron prapa objekteve të tilla, por edhe për shkak të ndonjë ndërhyrje në nisja ose funksionimi i vendeve nukleare është një çështje shumë serioze.
3.
“Nëse ata do të ishin thirrur nga presidenti për të nisur [bërthamat] ata nuk do të mund ta kishin bërë atë,” tha ai gjatë një interviste për dokumentarin e ri:” Fenomeni” i cili doli këtë javë.
Ai gjithashtu përsëriti pikëpamjen e tij se qeveria amerikane duhet të bënte shumë më tepër për të arritur në fund të misterit të UFO-ve dhe për të përcaktuar saktësisht se çfarë po ndodh.
“Askush nuk duhet të pajtohet pse është atje, por a nuk duhet të paktën të harxhojmë ca para për të studiuar këtë fenomen?” tha ai. “A nuk duhet t’i studiojmë gjërat?”
“Përgjigja është po. Dhe kjo ishte e gjitha për këtë. Dhe pse qeveria federale gjithë këto vite është mbuluar, ka vendosur frena frenimi në gjithçka, e ka ndaluar atë. Unë mendoj se është shumë, shumë e keqe për vendin tonë.”
Për fat të mirë, megjithatë, gjërat më në fund mund të lëvizin në drejtimin e duhur.
4.
Në gusht, Pentagoni konfirmoi ekzistencën e Task Forcës së Fenomeneve Ajrore të Identifikuara (UAPTF) – një përpjekje e re e krijuar për të forcuar përpjekjet ekzistuese për të hetuar fenomenin UFO nën Zyrën e Inteligjencës Detare.Eshtë e arsyeshme që hetimi i inkursioneve të UFO-ve në vendet bërthamore do të ishte një përparësi kryesore për një organizatë të tillë – megjithatë nuk ka gjasa që rezultatet e hetimeve të tilla të bëhen publike.
“Departamenti i Mbrojtjes dhe departamentet ushtarake marrin shumë seriozisht çdo inkursion me avionë të paautorizuar në poligonët tanë të stërvitjes ose hapësirën ajrore të caktuar dhe shqyrtojnë secilin raport,” tha zëdhënësi i Departamentit të Mbrojtjes Sue Gough.
“Kjo përfshin ekzaminime të inkursioneve që raportohen fillimisht si UAP kur vëzhguesi nuk mund të identifikojë menjëherë atë që po vëren.

About Post Author