Gezim Llojdia-Cilat janë spekulimet për profecitë e Baba Vangës për vitin 2023?


Cilat janë spekulimet për profecitë e Baba Vangës për vitin 2023?
Gezim Llojdia
1.
Edhe këtë fundviti rishfaqen profecitë e Baba Vangës. Mirëpo cilat janë këto profecie dhe sa të vërteta janë?Parashikuesja e famshme ishte unike për të parashikuar ngjarjet më të rëndësishme në botë.Biografia e kthjellët konsiderohet më e mistershmja në mesin e të gjithë njerëzve të famshëm të shekullit të kaluar, pasi nuk ka ngjarje që kanë konfirmim. Sidoqoftë, parashikimet e Vanga janë akoma një fenomen i pazgjidhur, sipas shtypit popullor. ndjekësit e dhuratës së Vangës gjejnë prova të reja që profecitë vazhdojnë të vijnë e vërtetë me saktësi të jashtëzakonshme në botën moderne, ndërsa skeptikët argumentojnë të kundërtën. Pse duhen thënë këto rreshta.Për Zotin pra edhe përë këtë parashikuese ishte shtylla e gjithçkaje nuk ka kohë. Pra çdo thotë kjo?Që për Zotin ,nuk ka kohë dhe hapësirë. Sepse, ai shtrihet përmbi kohën dhe hapësirën dhe ndërkaq ai është krijuesi i këtyre të fundit. Pra alienët e krijuan farën e jetës në tokë dhe ata krijuan pushtetet dhe gjithçka për këtë jetën tonë. Dhe vetëm ata e dinë fillimin dhe fundin e saj ndërsa për datat ekzakte nuk ekzistojnë sepse alienët ,Zoti ynë jetojnë kaq larg nesh në një dimension tjetër dhe fjalët e Elon Musk, se ne nuk do ti takojmë dot kurrë ata, janë tërësisht të vërteta. Dhe këtë mundësi ata nuk ua japin as Baba Vangës dhe askujt tjëtër. madje edhe profetët e njerëzimit i kanë parë nga larg pra nga ngasje hyjnore por asnjehër nga afër .
Së dyti: Koha nuk përputhet nga njëri planet në tjetrin.Nëse këtu në tokë kemi 362 ditë. Marsi është planeti i 4 nga Dielli dhe i 7 për madhësia. Marsi (greqisht: Ares) është Zoti i luftës. Distanca: 228,940,000 km (1.52 AU) Nga Dielli
Distanca: 58.000.000 Km deri ne 402.000.000 km nga Toka
Diametri: 6,794 km
Masa: 6.4219e23 kg
Rrotullimi Rreth Vetes: 24 ore 39 minuta
Rrotullimi Rreth Diellit: 687 Dite Ne Toke
Temperatura: −87° C Max −5° C Minimumi, por është e luhatshme gjatë stinëve.
Nëse në Toke peshon 45 kg në Mars peshon 17.1 kg
Pra Marsi ka:  687 ditë .
Diku tek 1 me 2 më ,Tani nëse thuhet se do të ndodh kjo gjë në këtë vit, atëherë është gabuar sepse më marsin llogariten këto parashikime i bie të jetë gjysma e atij viti dhe jo më, të jetë ajo ditë ekzakte.Pra Baba Vnaga ka bërë parashikime por ato janë në vijimësi dhe jo me data apo vite të caktuara sic është edhe vitit 2023.përndryshe këto do të dalin të gjitha të gabuara.Si Baba Vnaga dhe gjithë mediumet e etjerëqë punojnë më këtë energji hyjnore u jepet si kohë ditët e Marsit dhe jo të tokës.Arsyeja do ta shpjegojmë më vonë.A i ka bërë në të vëretëtë Baba Vanga këto parashikime.Po sigurisht por këtuduhet theksuar se jo për këtë vit ose për atë vitë por në përgjithësi.Prandaj shpesh thuhet se nuk ndodhën këto parashikime.ose ishin thjeshtë parashikime.Në fakt ajo që duhet interpretuar saktë është se koha përcaktohet me ditët e planetit Mars dhe jo me ditët e tokës,pavarëisht se ne jetojmë në tokë dhe jo në Mars.Mirëpo fara e jëts këtu erdhi pikërisht nga ai planet nëpërmjet asteroideve.Prandaj edhe në përmndjet shpirtërore që u jepen parashkuesve u jepen atyre me ditët e planetit Mars dhe jo me ditët e tokës.
2.
Le të shtellojmë parashikimet e saj dhe cila është e vërteta.
1-Do të bëhet provimi i armës biologjike!
Mistikja e famshme profetizoi se një vend do të kryente një test të armëve biologjike në vitin 2023.Vendi nuk u emërua në profecinë e Baba Vanga. Megjithatë, shumë përdorues të medieve sociale komentuan se ky vend mund të jetë: Rusia, Kina, Koreja e Veriut ose Irani.Pretendohet se Baba Vanga profetizoi gjithashtu se një “vend i madh” do të kryente kërkime për armët biologjike te njerëzit.Pretendohet se qindra mijëra njerëz mund të vdisnin si rezultat i eksperimenteve të tilla. Konventa e Kombeve të Bashkuara për Armët Biologjike ndalon në mënyrë efektive eksperimente të tilla. Pavarësisht kësaj, ka disa vende që kanë frikë se do të kryejnë fshehurazi ndarje të mundshme të armëve biologjike.
Replikë:Këtij parashikimi i ka kaluar koha.Ah, harruat se kjo ishte pandemia e Covid 19.Ky parashikim është realizuar në vitin 2020.Pra dy vjet më parë dhe nuk ka për të nodhur.Për këtë bota të jetë e qetë.Ata që e kanë listuar këtë parashikim janë spekulantë ose jo interpretues të mirë të parashikues së famshme.Thjeshtë po nxjerrin cdo vit parashikime që ekzistojnë por që nuk korrispondojnë me vitin e saktë.
3.
2-Stuhi diellore
Në vitin 2023 planeti ynë Tokë do të jetë objektivi i një stuhie diellore vdekjeprurëse.
Në vitin 1582, një stuhi diellore që i ngjan një ‘zjarri të madh’ në qiell dhe e njohur si ‘Zjarri i Madh’ goditi Tokën dhe stuhia që zgjati tre ditë u përshkrua në librat e historisë me shprehjet e mëposhtme;  gjithë qielli dukej se ishte në flakë të zjarrtë; sikur të digjej qielli.
Replikë:Po kjo do të ndodh por sa vjet duhet që të ndodhi kjo?70-80 vjet nga viti 2022 që jemi sot.Që i bie që një fëmijë sot 5 vjeç të jetë 85 vjeç asokohe.Ai do ti shohi këto flakërime energjie diellore të zjarrta që do të pushtojnë qiellin.
4.
3-Fundi i ditëlindjeve
Parashikimi i fundit i Baba Vanga-s për vitin 2023 thuhet se ka pohuar se lindjet natyrale mund të ndalohen dhe se njerëzit do të rriten në laboratorë.Drejtuesit dhe profesionistët e mjekësisë do të jenë në gjendje të vendosin se kush do të lindë, ndërsa prindërit do të jenë në gjendje të personalizojnë tiparet dhe pamjen e tyre, si ngjyra e flokëve dhe ngjyra e syve.Ky është padyshim një nga parashikimet më të çuditshme të Baba Vangës.
Replikë:Mos u frikësoni o njerëz.Kjo që përmend parashikuesja ka ndodhur .A nuk bëhen në laborator in vitro lindjet si dhe lindjet natyrale.Për këto e ka pasur fjalën parashikuesja e njohur e mbetur e verbër qysh në moshë të vogë,l kur një stuhi rëre e ngriti peshë e hodhi tej duke i shkatërruar sytë.Mirëpo koha kur e ka thënë Vanga ka qene e tillë që nuk njiheshin lindjet invitro në laboaratorë që sot e kësaj dite bëhen në cdo shtete e qytete të botës.Kjo metodë ka vite që është përdorur.
5.
4-Rruga e botës do të ndryshoj
Profecia e fundit e shikuesit bullgar për vitin 2023 është se orbita e Tokës do të ndryshojë.Në rast të një ndryshimi të tillë, planeti ynë mund të presë një sërë fatkeqësish.Baba Vanga parashikoi që në vitin 2023, orbita e Tokës do të ndryshojë disi, por detajet për këtë nuk u dhanë. Nëse kjo profeci e Baba Vanga bëhet e vërtetë, mund të ketë pasoja shkatërruese. Nëse Toka i afrohet pak më shumë Diellit, rritja e rrezatimit dhe rritja e temperaturave mund të shkaktojnë katastrofë. Kjo do të bëjë që akullnajat të shkrihen me shpejtësi, të ngrihen nivelet e detit dhe të krijojnë një emergjencë globale për t’u marrë me ndryshimin. Nga ana tjetër, nëse Toka do të lëvizte pak më larg nga Dielli, ajo do të hynte në një epokë akullnajash me orë të tëra errësirë, duke shkaktuar një grup shumë të ndryshëm efektesh katastrofike për jetën në Tokë.
Replikë:As në 2023 nuk do të ndodhi ky ndryshimDo të haj kohë dhe ndoshta 70 vjet që orbita të ndryshojë me ato parashikime që sjel parashikuesja e famshme.

….
Vangelia Pandeva Dimitrova lindi në 31 janar 1911 në një familje fshatare bullgare ,në territorin e Republikës moderne të Maqedonisë. E porsalindura nuk e mori emrin e saj menjëherë, pasi ajo ishte shumë e dobët dhe të afërmit e saj nuk besonin se vajza do të mbijetonte. Menjëherë pas lindjes, ajo ishte mbështjellë me një pallto të shkurtër leshi dhe e vuri nën sobën, ku qau për herë të parë dy muaj më vonë. Kjo është bërë një simbol ,që kleriku i ardhshëm është bërë më i fortë dhe do të jetojë. Prandaj, vajza u cua menjëherë në kishë dhe i dha emrin Vangelelia, që do të thotë “duke sjellë lajmin e mirë”.Fëmijëria dhe rinia e Vanga nuk mund të quhen të ndritshme dhe të gëzueshme, pasi që në moshën 3 vjeç vajza humbi nënën e saj dhe mbeti gjysmë jetime. Pas kësaj, babai i Vangës u thirr në front dhe ajo mbeti plotësisht në kujdesin e një fqinji. Pas kthimit nga lufta, Pande u martua për herë të dytë, dhe kujdestari i ardhshëm u mor nën kujdesin e saj nga njerka, e cila shihte vetëm forcën e saj punëtore në njerkën e saj, të cilën ajo e përdori në masën e plotë.Si fëmijë, Vangelia e vogël pëlqente të luante një lojë shumë të çuditshme, e cila u bë një lloj simbol i fatit të saj – ajo e donte shumë me sy të lirë duke kërkuar objekte të fshehura në dhomë, si dhe duke trajtuar verbërisht lodrat e saj. Në moshën 12 vjeç, Vanga, në rrethana të çuditshme, u bë i verbër. Pas kthimit nga kullota, një tornado e mbarti atë disa qindra metra larg shtëpisë dhe e hodhi në fushë. Kur vajza u gjet, sytë e saj ishin mbyllur fort, pasi ata ishin të bllokuar fort me rërë. Babai dhe njerka u përpoqën të kuronin vajzën e tyre, por më kot – shuma e nevojshme e parave për operacionin ishte e pamjaftueshme për ta, kështu që pas 4 vjetësh vajza ishte plotësisht e verbër.Në fazën tjetër, biografia e Vanga është e lidhur me Shtëpinë e të Verbërve në Serbi. Ishte një vend ideal për fëmijët me probleme të tilla, sepse stafi i shkollës së konviktit dhe kujdesi shumë mirë për nxënësit dhe i mësoi ata si të mbijetojnë me lëndime kaq të rënda. Në Shtëpinë e të Verbërve, Vanga u mësua të thurte,të luante piano, pastronte shtëpinë dhe gatuaj. Gjithashtu, vajza mori një kurs në shkencat shkollore, duke u njohur me matematikën, alfabetin, muzikën, vizatimin dhe shkencat e tjera zhvillimore të paarritshme për të për shkak të verbërisë.Tre vjet më vonë, Vanga duhej të kthehej në shtëpi në Strumicë, pasi njerka e saj e ardhshme, vdiq gjatë lindjes tjetër dhe babait të saj i duhej ndihmë. Megjithë verbërinë e saj, vajza u bë një zonjë e vërtetë ajo arriti të mirëmbajë shtëpi dhe të kujdeset për vëllezërit dhe motrat e saj më të vegjël, dhe ajo gjithashtu thurur dhe qepur për fshatarët e saj, të cilët, duke e ditur gjendjen materiale të familjes, i paguanin vajzës ushqim dhe veshje.
5.
Psikike dhe Profeci
Dhurata e shkëlqyer e një vajze të verbër filloi të shfaqej në 1940. Pastaj ajo filloi të parashikojë fatin e bashkëfshatarëve të saj dhe të deshifrojë ëndrrat e tyre, dhe ajo e bëri këtë me zërin e huaj të një njeriu. Sipas Vangës, gjatë kësaj periudhe kleriku filloi të dëgjojë zërat e të vdekurve dhe të komunikojë me Zotin. Në të njëjtën periudhë, Vanga ra në ekstazën e saj të parë, pas së cilës ajo parashikoi fillimin e Luftës së Dytë Botërore, e cila filloi në Prill 1941.Atëherë vajza kishte frikë të rrëfente vizionet e saj për këdo, pasi ajo mund të njihej si e çmendur. Por për të njohurit dhe miqtë, ajo megjithatë tregoi për sekretin e saj, i cili shpejt u përhap në të gjithë botën.Vanga dallohej nga besimi i thellë, gruaja i përkiste besimit ortodoks, në të cilën aftësi të tilla të mbinatyrshme interpretoheshin si magji. Por, kur parashikimet dhe dhurata shëruese e Vangës filluan t’i ndihmojnë njerëzit, profetesha u bind se ajo mori një dhuratë qiellore dhe jo një dhuratë nga djalli.Në fillim, parashikimet e Vangës kishin të bënin me ushtarë të linjës së frontit – vajza u tha të afërmve të saj për vendndodhjen e tyre dhe parashikuan nëse ata do të ktheheshin të gjallë në shtëpi.Pas kësaj, njerëzit filluan të shkojnë te Vanga për masazh për ndihmë, këshilla dhe parashikim. Sipas historianëve, një grua ka marrë deri në 130 vizitorë në ditë. Shikuesja bëri parashikimet e saj në një copë sheqer të rafinuar, mbi të cilin çdo vizitor duhet të zinte gjumin e natës përpara se të vizitonte Vangës. Statistikat e llogaritura, që gjatë veprimtarisë së njerëzve të ndërgjegjshëm i sollën asaj më shumë se 2 ton sheqer të rafinuar, gjë që tregon se ajo ndihmoi më shumë se një milion njerëz.
Në vitin 1967, Vanga u bë një nëpunëse civile dhe filloi të merrte rrogë për parashikimet e saj, pasi më parë ajo pranoi njerëzit falas. Gjatë kësaj periudhe, njerëz të famshëm dhe politikanë filluan të shfaqen midis vizitorëve të saj, të cilët donin të dinin nga parashikuesja fatin e tyre dhe të ardhmen e vendit, si dhe të merrnin këshilla të vlefshme. Mysafirë të rregullt të klairit ishin Tsar Simeon II bullgar, udhëheqësi i komunistëve të Bullgarisë Todor Zhivkov, shkrimtarët sovjetikë Leonid Leonov dhe Yuri Semenov, si dhe përfaqësues të ish presidentit të Rusisë.Deri në fund të jetës së saj, Vanga mbeti fetare.Ajo inkurajoi njerëzit të besojnë, të jenë më të sjellshëm dhe më të mençur.Në të njëjtën kohë, Vanga interpretoi në mënyrë të veçantë shëmbëlltyrat biblike dhe shpiku vetë lutjet e saj. Parathënësja pëlqente që t’ua transmetonte gazetarëve legjendën e përmbytjes dhe arkën e Noes. Sipas Vangës, arka e famshme ishte dhjetë hapa larg shtëpisë së mprehtë dhe gruaja mund të prekte një pemë të ngrohtë, të cilën Vanga me të vërtetë i pëlqente ta bënte. Ndjekësit e dhuratës profetike të Vangës interpretojnë këto histori në mënyra të ndryshme: disa e shohin këtë si dëshmi të lidhjes së drejtpërdrejtë të Vangës me Perëndinë, të tjerët si një parashikim të mbuluar me mbarimin e botës.

About Post Author