Gëzim Llojdia-Mëhalla jonë


Mëhalla jonë

Gëzim Llojdia

Në fshatin tonë ,

mëhalla e largët s’ka kufij real,

pylli i ahishtës është atje ku ishte shekuj më parë,

busulla,fluturon në erë nga degët e ferrës,

pika e vesës në ag rrëshqet , rrjedhshëm në lugun e gjethes,

hojet e bletëve janë në strehë të strehës ,përgjysmë me ar,

zhaurima e cinxrave dhe e korit të pyllit, një stinë zgjatë,

një oktav e zgjatur e bulkthit të natës,

jo vetëm ndajë natë,

të tregon pasqyrën, këtej është drejtimi i parajsës.

About Post Author