Gezim Llojdia-Misteret  e  zogjve


Gezim Llojdia

Kumte.
Ndonëse në pamje është e pangjashme me asgjë.
Pikërisht është ajo.
Janë lajme të zogjëve në ajër.
Brenda realitetit të tyre.
Qëndron komunikim misterebërës ,

kumtenxjerrës të pashpërbëshëm.
I gjithë realiteti i robëruar është:

agjenci lajmesh me gjuhë eteri.
C’farë duan të thonë?
1-Të të vënë në dijeni.
”Sizmografi” i tyre ka regjistruar.
-Kohë e pikëlluar.Mot trazuar.
Dimër i nxirë.
Arrinë.
Lexuar në sytë e mjegullës me forma engjëlli.
2-Të zbardhin në qiell,

mesazhin e gjetur nën drapërin e hënës.
Gjumëdremitja e nënës.
E pagjumja.
3-C’gjuhë lexojnë hiperbolat?
Në ç’gjuhë shkruajnë ,heliogrife, thua hë!
Por, të pa lëçitshme.
Një adresë.Hapesirë boshë.
Uebsajti u gjetë:

www “Misteret e zogjve.com“.
Enigma!
C’farë mund të përbëjë një vijë lart,

një krahë poshtë?
Udhëzbritje në pikiad.
Rënie e butë.
Asnjëherë rrëzim.
Formula e tyre e fshehtësisë aerodinamik.
C’i gjeti sot me këtë tollovi?
Të gjithe në fluturim.
Boshatisur strehimi.
Te kulla e rojes, e humbur kthjelltësia.
Kush urdhëroi nxjerrjen në pistë?

Kush dha urdhër për këtë fluturim?
Shiun, sjell kjo dallandyshe.
Me zig-zaket,zbritje-ngritjet.
Mistike.
Shkruan gjërra fshehtësie.
Deshifrojmë:Qyqarë, po zbret shiu!

Bagëtia fle zbuluar në haur.
Zahireja s’del për këtë dimër.
Murrëri do na mbërthej.
Bëhuni erë!… dv.
Skalitur.
Citate të hershme.
Treten në qiell.
Të pakapshme,për mëndje dhe sytë.
Vrapojnë këta zogjë,por a e dinë për ku?

Qetohen.Hidhen,
përdridhen.
Të çorientuar nga zhurma,ecin kuturu.
Kurrë si lanë të qetë njerëzit,
në kuvendimet e tyre madhështore,

apo në spektaklet me performancë pranverore!

About Post Author