Gëzim Llojdia-Pse Baba Vanga sjell parashikime të frikshme për 2023?Si i kërkuan nazistët të punonte për ata


Gëzim Llojdia

Pse Baba Vanga sjell parashikime të frikshme për 2023?Si i kërkuan nazistët të punonte për ata.

Gëzim Llojdia

1.

Edhe këtë fundviti rishfaqen profecitë e Baba Vangës.Në fillim do të tregojnë parashikimet për 2023 dhe më tej nga disa biografë të saj, jeta dhe profecitë e saj dhënë në versione të ndryshme,por që në thelb janë një.

Profecitë e vitit 2023.

1-Do të bëhet provimi i armës biologjike!

Mistikja e famshme profetizoi se një vend do të kryente një test të armëve biologjike në vitin 2023.Vendi nuk u emërua në profecinë e Baba Vanga. Megjithatë, shumë përdorues të medieve sociale komentuan se ky vend mund të jetë: Rusia, Kina, Koreja e Veriut ose Irani.Pretendohet se Baba Vanga profetizoi gjithashtu se një “vend i madh” do të kryente kërkime për armët biologjike te njerëzit.Pretendohet se qindra mijëra njerëz mund të vdisnin si rezultat i eksperimenteve të tilla. Konventa e Kombeve të Bashkuara për Armët Biologjike ndalon në mënyrë efektive eksperimente të tilla. Pavarësisht kësaj, ka disa vende që kanë frikë se do të kryejnë fshehurazi ndarje të mundshme të armëve biologjike.

2-Rruga e botës do të ndryshoj

Profecia e fundit e shikuesit bullgar për vitin 2023 është se orbita e Tokës do të ndryshojë.Në rast të një ndryshimi të tillë, planeti ynë mund të presë një sërë fatkeqësish.Baba Vanga parashikoi që në vitin 2023, orbita e Tokës do të ndryshojë disi, por detajet për këtë nuk u dhanë. Nëse kjo profeci e Baba Vanga bëhet e vërtetë, mund të ketë pasoja shkatërruese. Nëse Toka i afrohet pak më shumë Diellit, rritja e rrezatimit dhe rritja e temperaturave mund të shkaktojnë katastrofë. Kjo do të bëjë që akullnajat të shkrihen me shpejtësi, të ngrihen nivelet e detit dhe të krijojnë një emergjencë globale për t’u marrë me ndryshimin. Nga ana tjetër, nëse Toka do të lëvizte pak më larg nga Dielli, ajo do të hynte në një epokë akullnajash me orë të tëra errësirë, duke shkaktuar një grup shumë të ndryshëm efektesh katastrofike për jetën në Tokë.

3-Stuhi diellore

Në vitin 2023 planeti ynë Tokë do të jetë objektivi i një stuhie diellore vdekjeprurëse.

Në vitin 1582, një stuhi diellore që i ngjan një ‘zjarri të madh’ në qiell dhe e njohur si ‘Zjarri i Madh’ goditi Tokën dhe stuhia që zgjati tre ditë u përshkrua në librat e historisë me shprehjet e mëposhtme; gjithë qielli dukej se ishte në flakë të zjarrtë; sikur të digjej qielli.Gjithashtu pretendohet se Baba Vanga ka shprehur se mund të ketë të një shpërthim të centralit bërthamor në 2023.Një katastrofë e tillë mund të ngjajë në Ukrainë, ku Kievi akuzon Moskën për “shantazh bërthamor” .Rusia vazhdon të mbajë kontrollin e termocentralit bërthamor të Zaporizhzhya, ndërkohë që lufta është ndezur rreth tij.

5-Fundi i ditelindjeve

Parashikimi i fundit i Baba Vanga-s për vitin 2023 thuhet se ka pohuar se lindjet natyrale mund të ndalohen dhe se njerëzit do të rriten në laboratorë.Drejtuesit dhe profesionistët e mjekësisë do të jenë në gjendje të vendosin se kush do të lindë, ndërsa prindërit do të jenë në gjendje të personalizojnë tiparet dhe pamjen e tyre, si ngjyra e flokëve dhe ngjyra e syve.Ky është padyshim një nga parashikimet më të çuditshme të Baba Vangës.

2.

Bullgarja Baba Vanga, e cili ka njohur shumë ngjarje dhe zhvillime më parë, dha sinjalin e një fatkeqësie të re vite më parë. Baba Vanga profetizoi se një virus vdekjeprurës do të zbulohej në Siberi. Sipas profecisë së Vangës, virusi vdekjeprurës i fshehur në një fushë të ngrirë do të shfaqej me ngrohjen globale. Sipas parashikimit të Baba Vangës, virusi do të përhapej dhe do të dilte shpejt jashtë kontrollit. Faza e parë e kësaj profecie të Baba Vangës u realizua me kërkime shkencore së fundmi.

Virusi 48 mijë vjeçar u zgjua në Siberi.Siç profetizoi Baba Vanga, në Siberi u gjet një virus i frikshëm me shkrirjen e akullnajave. U vu re se virusi, i cili u shfaq në Siberi, u rishfaq pas 48.500 vitesh gjumë në gjendje të ngrirë. Ekspertët tërhoqën vëmendjen për rrezikun e viruseve të viteve më parë duke krijuar një pandemi të re. “48,500 vjet është një rekord botëror,” tha për Neë Scientist virologu Jean-Michel Claverie nga Universiteti i Aix-Marseille në Francë. Virusi, i quajtur Pandoravirus edoma, thuhej se ishte virusi i dytë më i madh i njohur pas pitovirusit. Pandoravirus është një mikrometër i gjatë dhe 0,5 mikrometër i gjerë. Shkencëtarët thanë se për momentin, virusi mund të infektojë organizmat njëqelizorë të njohur si ameba, duke mos infektuar bimët apo kafshët.

3.

Bullgarja Baba Vanga, e cili ka njohur shumë ngjarje dhe zhvillime më parë, dha sinjalin e një fatkeqësie të re vite më parë. Baba Vanga profetizoi se një virus vdekjeprurës do të zbulohej në Siberi. Sipas profecisë së Vangës, virusi vdekjeprurës i fshehur në një fushë të ngrirë do të shfaqej me ngrohjen globale. Sipas parashikimit të Baba Vangës, virusi do të përhapej dhe do të dilte shpejt jashtë kontrollit. Faza e parë e kësaj profecie të Baba Vangës u realizua me kërkime shkencore së fundmi.

Virusi 48 mijë vjeçar u zgjua në Siberi.Siç profetizoi Baba Vanga, në Siberi u gjet një virus i frikshëm me shkrirjen e akullnajave. U vu re se virusi, i cili u shfaq në Siberi, u rishfaq pas 48.500 vitesh gjumë në gjendje të ngrirë. Ekspertët tërhoqën vëmendjen për rrezikun e viruseve të viteve më parë duke krijuar një pandemi të re. “48,500 vjet është një rekord botëror,” tha për Neë Scientist virologu Jean-Michel Claverie nga Universiteti i Aix-Marseille në Francë. Virusi, i quajtur Pandoravirus edoma, thuhej se ishte virusi i dytë më i madh i njohur pas pitovirusit. Pandoravirus është një mikrometër i gjatë dhe 0,5 mikrometër i gjerë. Shkencëtarët thanë se për momentin, virusi mund të infektojë organizmat njëqelizorë të njohur si ameba, duke mos infektuar bimët apo kafshët.

4.

Baba Vanga është njeri i njohur botëror bullgar, që posedonte një dhuratë unike për të parashikuar ngjarjet më të rëndësishme në botë. Biografia e kthjellët konsiderohet më e mistershmja në mesin e të gjithë njerëzve të famshëm të shekullit të kaluar, pasi nuk ka ngjarje që kanë konfirmim. Sidoqoftë, parashikimet e Vanga janë akoma një fenomen i pazgjidhur, sipas shtypit popullor.ndjekësit e dhuratës së Vangës gjejnë prova të reja që profecitë vazhdojnë të vijnë e vërtetë me saktësi të jashtëzakonshme në botën moderne, ndërsa skeptikët argumentojnë të kundërtën.

Është e vështirë të besosh, por Vanga me të vërtetë foli paraprakisht për shumë ngjarje. Për shembull, në vitin 1963, ajo tha se do të kishte një përpjekje për presidentin e 35-të të Shteteve të Bashkuara. Në vitin 1969, Vanga parashikoi tre ngjarje të rëndësishme politike në Cekosllovaki, në vitin 1969 ajo tregoi për vdekjen e afërt të Indira Gandhi. Në total, është thjesht e pamundur të renditet. Ajo priste çdo ditë qindra njerëz, ndër të cilët ishin zyrtarë të lartë. Kjo ishte një biografi kaq e shumëanshme dhe e pasur e Vangës. Profetesha e madhe vdiq në 10 gusht 1996, duke parashikuar edhe këtë ngjarje.Vangelia Pandeva Surcheva ose Dimitrova është personi më i famshëm në të gjithë botën. Meqenëse parashikimet e saj kanë qenë gjithmonë me interes, por askush ende nuk ka qenë në gjendje t’i deskriptojë ato plotësisht.Nga rruga, Vanga është një person i diskutueshëm, sepse disa skeptikë nuk mund të pajtoheshin kurrë me faktin se gruaja bullgare kishte një talent për shërim dhe shikues. Disa njerëz madje e quanin Vangeliya Gushterova një sharlatane apo edhe të çmendur, por pak njerëz janë indiferentë ndaj këtij simboli të shekullit.Deri në fund të jetës së saj, një grua e verbër jetonte në qytetin e Petrich, që ndodhej në kryqëzimin e kufijve të Bullgarisë, Maqedonisë dhe Greqisë. Ajo pranoi të pikëlluarit dhe të varfërit dhe të pasurit, duke mos kërkuar kurrë shpërblime financiare për parashikimet e saj.Ndjekësit e talentit të qartë për shumë vite u përpoqën të përcaktojnë parametrat e saj fizikë, duke përfshirë edhe zbulimin se cilat janë lartësia, pesha dhe mosha e saj. Vitet e jetës së Vangës mund të sqarohen në internet, pasi ajo lindi në 1911, dhe vdiq në 1996.Ju mund të kuptoni nga vitet e jetës që një grua jetonte vetëm tetëdhjetë e pesë vjet të plota, Vanga: foto në rininë e saj dhe tani janë pothuajse identike, por në ato të mëvonshme gruaja e verbër fitoi një numër në rritje të rrudhave.Në të njëjtën kohë, Vangelia (Vanga) pati një rritje gjatë jetës së saj që nuk kaloi një metër e gjashtëdhjetë e katër centimetra, dhe një grua peshonte jo më pak se gjashtëdhjetë kilogramë.

5.

Vangelia Pandeva Dimitrova lindi në 31 janar 1911 në një familje fshatare bullgare ,në territorin e Republikës moderne të Maqedonisë. E porsalindura nuk e mori emrin e saj menjëherë, pasi ajo ishte shumë e dobët dhe të afërmit e saj nuk besonin se vajza do të mbijetonte. Menjëherë pas lindjes, ajo ishte mbështjellë me një pallto të shkurtër leshi dhe e vuri nën sobën, ku qau për herë të parë dy muaj më vonë. Kjo është bërë një simbol ,që kleriku i ardhshëm është bërë më i fortë dhe do të jetojë. Prandaj, vajza u cua menjëherë në kishë dhe i dha emrin Vangelelia, që do të thotë “duke sjellë lajmin e mirë”.

6.

Fëmijëria dhe rinia e Vanga nuk mund të quhen të ndritshme dhe të gëzueshme, pasi që në moshën 3 vjeç vajza humbi nënën e saj dhe mbeti gjysmë jetime. Pas kësaj, babai i Vangës u thirr në front dhe ajo mbeti plotësisht në kujdesin e një fqinji. Pas kthimit nga lufta, Pande u martua për herë të dytë, dhe kujdestari i ardhshëm u mor nën kujdesin e saj nga njerka, e cila shihte vetëm forcën e saj punëtore në njerkën e saj, të cilën ajo e përdori në masën e plotë.Si fëmijë, Vangelia e vogël pëlqente të luante një lojë shumë të çuditshme, e cila u bë një lloj simbol i fatit të saj – ajo e donte shumë me sy të lirë duke kërkuar objekte të fshehura në dhomë, si dhe duke trajtuar verbërisht lodrat e saj. Në moshën 12 vjeç, Vanga, në rrethana të çuditshme, u bë i verbër. Pas kthimit nga kullota, një tornado e mbarti atë disa qindra metra larg shtëpisë dhe e hodhi në fushë. Kur vajza u gjet, sytë e saj ishin mbyllur fort, pasi ata ishin të bllokuar fort me rërë. Babai dhe njerka u përpoqën të kuronin vajzën e tyre, por më kot – shuma e nevojshme e parave për operacionin ishte e pamjaftueshme për ta, kështu që pas 4 vjetësh vajza ishte plotësisht e verbër.Në fazën tjetër, biografia e Vanga është e lidhur me Shtëpinë e të Verbërve në Serbi. Ishte një vend ideal për fëmijët me probleme të tilla, sepse stafi i shkollës së konviktit dhe kujdesi shumë mirë për nxënësit dhe i mësoi ata si të mbijetojnë me lëndime kaq të rënda. Në Shtëpinë e të Verbërve, Vanga u mësua të thurte,të luante piano, pastronte shtëpinë dhe gatuaj. Gjithashtu, vajza mori një kurs në shkencat shkollore, duke u njohur me matematikën, alfabetin, muzikën, vizatimin dhe shkencat e tjera zhvillimore të paarritshme për të për shkak të verbërisë.Tre vjet më vonë, Vanga duhej të kthehej në shtëpi në Strumicë, pasi njerka e saj e ardhshme, vdiq gjatë lindjes tjetër dhe babait të saj i duhej ndihmë. Megjithë verbërinë e saj, vajza u bë një zonjë e vërtetë ajo arriti të mirëmbajë shtëpi dhe të kujdeset për vëllezërit dhe motrat e saj më të vegjël, dhe ajo gjithashtu thurur dhe qepur për fshatarët e saj, të cilët, duke e ditur gjendjen materiale të familjes, i paguanin vajzës ushqim dhe veshje.

7.

Psikike dhe Profeci

Dhurata e shkëlqyer e një vajze të verbër filloi të shfaqej në 1940. Pastaj ajo filloi të parashikojë fatin e bashkëfshatarëve të saj dhe të deshifrojë ëndrrat e tyre, dhe ajo e bëri këtë me zërin e huaj të një njeriu. Sipas Vangës, gjatë kësaj periudhe kleriku filloi të dëgjojë zërat e të vdekurve dhe të komunikojë me Zotin. Në të njëjtën periudhë, Vanga ra në ekstazën e saj të parë, pas së cilës ajo parashikoi fillimin e Luftës së Dytë Botërore, e cila filloi në Prill 1941.Atëherë vajza kishte frikë të rrëfente vizionet e saj për këdo, pasi ajo mund të njihej si e çmendur. Por për të njohurit dhe miqtë, ajo megjithatë tregoi për sekretin e saj, i cili shpejt u përhap në të gjithë botën.Vanga dallohej nga besimi i thellë, gruaja i përkiste besimit ortodoks, në të cilën aftësi të tilla të mbinatyrshme interpretoheshin si magji. Por, kur parashikimet dhe dhurata shëruese e Vangës filluan t’i ndihmojnë njerëzit, profetesha u bind se ajo mori një dhuratë qiellore dhe jo një dhuratë nga djalli.Në fillim, parashikimet e Vangës kishin të bënin me ushtarë të linjës së frontit,vajza u tha të afërmve të saj për vendndodhjen e tyre dhe parashikuan nëse ata do të ktheheshin të gjallë në shtëpi.Pas kësaj, njerëzit filluan të shkojnë te Vanga për masazh për ndihmë, këshilla dhe parashikim. Sipas historianëve, ka marrë deri në 130 vizitorë në ditë. Shikuesja bëri parashikimet e saj në një copë sheqer të rafinuar, mbi të cilin çdo vizitor duhet të zinte gjumin e natës përpara se të vizitonte Vangës. Statistikat e llogaritura, që gjatë veprimtarisë së njerëzve të ndërgjegjshëm i sollën asaj më shumë se 2 ton sheqer të rafinuar, gjë që tregon se ajo ndihmoi më shumë se1 milion njerëz.

Në vitin 1967, Vanga u bë një nëpunëse civile dhe filloi të merrte rrogë për parashikimet e saj, pasi më parë ajo pranoi njerëzit falas. Gjatë kësaj periudhe, njerëz të famshëm dhe politikanë filluan të shfaqen midis vizitorëve të saj, të cilët donin të dinin nga parashikuesja fatin e tyre dhe të ardhmen e vendit, si dhe të merrnin këshilla të vlefshme. Mysafirë të rregullt të klairit ishin Tsar Simeon II bullgar, udhëheqësi i komunistëve të Bullgarisë Todor Zhivkov, shkrimtarët sovjetikë Leonid Leonov dhe Yuri Semenov, si dhe përfaqësues të ish presidentit të Rusisë.Deri në fund të jetës së saj, Vanga mbeti fetare.Ajo inkurajoi njerëzit të besojnë, të jenë më të sjellshëm dhe më të mençur.Në të njëjtën kohë, Vanga interpretoi në mënyrë të veçantë shëmbëlltyrat biblike dhe shpiku vetë lutjet e saj.

8.

Jeta personale e Vangës, si gjithë biografit, nuk ka asnjë provë zyrtare. Dihet që dashuria e parë e qartë e shekullit të 20-të kapërceu në Shtëpinë e të Verbërve. Pastaj Vanga madje ishte gati të martohej me një të zgjedhurin e saj, por babai i saj ndryshoi të gjitha planet, duke e kthyer me urgjencë vajzën në shtëpi.Burri i vetëm i Vangës ishte Dimitar Gushterov, i cili u martua me një grua të verbër në 1942. Pastaj Dimitari e çoi gruan e tij në qytetin e lindjes Petriçit, i cili ndodhej në kufirin e Bullgarisë, Greqisë dhe Maqedonisë.Ajo jetoi 40 vjet pas vdekjes së Dimitarit, i cili ndërroi jetë për shkak të viteve dhe idhte pijetar.Fëmijët e Vangës janë gjithashtu një nga pikat më interesante të biografisë. Dihet që ajo ishte pa fëmijë, por në jetën e saj ajo birësoi dy fëmijë : djalin Dimitar Volchev dhe vajzën :Violeta. Parashikuesja rriti fëmijët e birësuar si njerëz të denjë, atyre iu dha një arsimim i mirë dhe biletë “e duhur” për jetën.

9.

Vanga vdiq në 11 gusht 1996. Ajo parashikoi vdekjen e saj një muaj para incidentit. Parashikuesja e madhe u vra nga një sëmundje onkologjike (kanceri i gjirit), e cila filloi të përparojë me shpejtësi në muajt e fundit të jetës .Vanga pranoi vetë vdekjen e saj me një buzëqeshje në buzët e saj. Arritjet e treguesit të pasurisë për njerëzimin gjithashtu vlerësohen shumë në shoqërinë moderne. Për nder të Vangës, një muze kushtuar shikueses u hap në Petrich në vitin 2008, dhe në vitin 2011 u instalua një skulpturë me peshë 400 kg në Rupita, ku jetoi parashikuesja .

13.

Biografia:

Vanga u kthye në shtëpi dhe u bë një zonjë e vërtetë. Ajo jo vetëm që arriti të bëjë gjithçka rreth shtëpisë, por gjithashtu thurri dhe qepi për njerëzit e tjerë që dinin për varfërinë e familjes dhe falënderonin vajzën për rrobat dhe sendet ushqimore. Në 1940, Vanga ra për herë të parë në ekstazë, dhe më 1941 ajo foli me një zë mashkulli të huaj. Që nga ai moment, ajo kuptoi se kishte disa aftësi të çuditshme, por shumë të fortë. Vajza kishte frikë ta pranonte këtë me dikë, sepse ata mund ta quanin të çmendur. Sidoqoftë, dikur ajo nuk mund ta frenonte veten dhe u tha miqve të saj se së shpejti lufta do të fillonte. Natyrisht, ata nuk e besuan atë. Dhe kur filluan ngjarjet e parashikueshme, thashethemet për aftësitë e Vangës u përhapën mjaft larg. Njerëzit shkuan tek ajo për ndihmë, për këshilla. Ajo parashikoi jo vetëm gjithë rrjedhën e Luftës së Dytë Botërore, por edhe ngjarje të rëndësishme në Nikaragua, Pragë, Siri.

14.

Biografitë dhe jeta personale e Paracaktuesve të Vangës kanë qenë gjithmonë tepër interesante për të gjithë. Ajo lindi në qytetin e Strumnitsës.

Babai –

Pande Surchev –

u kap në Turqi si veprimtar, por pas revolucionit ai u la i lirë, atëherë ai shkoi në front, vdiq në 1940 në vetmi dhe në varfëri të tmerrshme.

Nëna – Paraskeva Surcheva – punoi në një fermë kolektive, por vdiq papritmas në 1940.

Vëllai – Vasil Surchev ishte një gjysmë vëllai, ai luftoi, erdhi në Jugosllavi dhe u bë punëtor i zakonshëm dhe jetoi në Strumnitsa. Vanga kishte edhe një njerkë – Tom Surchev dhe motër – Lyubka Surcheva, të cilën vajza e rriti vetë. Gjatë viteve të okupimit gjerman, Tom dhe Lyubka hynë në një shkëputje partizane, ku djali u dorëzua vullnetarisht nazistëve për të zëvendësuar pengjet në 1944 dhe u vra pas torturave.Lubka jetoi deri në fund me vetë Vangën, duke e ndihmuar atë me punët e shtëpisë dhe duke kujdesur për fëmijët.Që në moshë të re, Vanga ishte e verbër. Tragjedia ka ndodhur në moshën dymbëdhjetë vjeç, kur në Maqedoni një vajzë shkoi në shtëpi me kushërinjtë e saj. Një tornado e kapi dhe zvarriti njëqind metra, duke bllokuar sytë.Vanga u verbua sepse sytë e saj ishin të mbuluar në mënyrë të pakthyeshme me rërë, dhe nuk kishte para për ta trajtuar. Në të njëjtën kohë, vajza studionte në Shtëpinë Serbe të të Verbërve. Por nuk mund t’i mbaroja studimet sepse duhej t’i ndihmonte të afërmit e saj.Pasi filloi Lufta e Dytë Botërore, vajza hapi një dhuratë të papritur të parashikueshmërisë. Nga copat e sheqerit të shtruara nën jastëk gjatë natës, ajo mund të tregonte nëse një person mungonte ose vdiq.Vangelia pohoi se një luftëtar i lashtë i çuditshëm i paraqiti asaj një dhuratë, ndërsa e shëroi atë nga pleurit. Prandaj, njerëz të famshëm, të pasur dhe me ndikim erdhën tek ajo. Për tërë kohën sollën ndjekësit e saj , dy ton sheqer.Ajo dinte të parashikonte të ardhmen e njeriut, por nuk mund ta ndryshonte atë. Dhe gjithashtu, trajtohet për shumë sëmundje ose dërgohet te një mjek specifik.Tani, një numër i madh i projekteve dokumentare janë xhiruar rreth saj dhe janë shkruar libra të shumtë. Ata rrallë përshkruajnë jetën personale , por është e çuditshme që ajo kishte një jetë kaq të ngarkuar .

Gruaja shpesh thoshte se ishte vërtet e dashuruar vetëm me Shtëpinë e të Verbërve kur dëgjoi një të ri dhe kuptoi se ai ishte fati i saj i vërtetë. Dimitari erdhi në këtë shkollë nga Kiotos, ajo ishte e verbër, por kjo nuk i ndaloi të dy të rinjtë të mos dashurohen, por thjesht dhe pafajësisht.Prindërit e Vangës ishin të varfër, dhe Dimitari ishte rritur në një familje të pasur.

15.

Familja dhe fëmijët e Vangës ishin mjaft të pazakonta, dhe shumë fakte nga jeta e saj i ngjanin krejtësisht një përralle. Fakti është se familja Vangelian ishte shumë e varfër, prindërit e tyre ishin vazhdimisht të sëmurë ose punonin, por nuk mund të fitonin një qindarkë shtesë. Vajza mori emrin Vanga në kundërshtim me traditat bullgare, sepse kur u pyet për emrin e të porsalindurit, e para tha që foshnja duhet të quhet Andromache.

Kundër këtij emri kaq pretencioz, ishte gjyshja, ajo doli në rrugë për herë të dytë, dhe e porsalindura mori emrin e bukur Vangelia. Mamaja i vdiq herët, dhe babai i saj u mobilizua , kështu që fëmija endej nëpër fqinjët e dhembshur.Më vonë, babai i saj u demobilizua dhe u martua me një grua nga Maqedonia, e cila lindi tre fëmijë të tjerë dhe vdiq në lindjen e katërt. Kjo është arsyeja pse bukuroshes së verbër iu besuan detyrat e nënës, të cilat ajo i kryente me nder. Në të njëjtën kohë, babai i saj nuk qëndroi kurrë në shtëpi, sepse ishte në luftë.Vangelia mbeti e verbër, sepse babai i saj thjesht nuk mund ose nuk donte të gjente para për të trajtuar sytë e dëmtuar.Vajza shpesh thoshte se fëmijët ishin dhimbja e saj e madhe, sepse Vanga nuk kishte fëmijët e saj. Ajo u bë nënë e dy fëmijëve të bukur, të cilët arriti t’i adopotoj.Shikuesja shpesh thoshte se ishte shterpë për shkak të dhuratës së saj të rrallë. Por ndonjëherë ajo pretendonte se mungesa e fëmijëve të saj ishte prekur nga Lufta e Dytë Botërore, e cila solli uri, sëmundje dhe hipotermi. Në të njëjtën kohë, në tërë jetën e saj, Vanga u bë perëndeshë e të paktën e pesëmbëdhjetë mijë bebeve, pasi ajo kurrë nuk e kishte refuzuar këtë.

16.

Djali i Vangës – Dimitar Vylchev – është birësuar, pasi gruaja nuk kishte fëmijët e saj, ai u shfaq pas vdekjes së burrit të saj. Djali ishte i sëmurë në mënyrë vdekjeprurëse, por Vanga e kuroi, duke i dhënë një emër për nder të burrit të tij.Mitko ishte tepër i talentuar për çdo gjë, ai studioi në mënyrë të mrekullueshme dhe ishte i interesuar të mbronte ata që vuajnë nga sulmet kriminale. Kjo është arsyeja pse pas diplomimit, djali hyri në institut dhe mori një diplomë juridike.Dimitar Vylçev është larg personit të fundit në Bullgari, pasi u bë prokuror.Përveç kësaj, djali drejtoi fondin, i cili mban emrin e nënës së tij, ai është i lumturuar i martuar me vajzën, e cila ishte parashikuar nga vetë Vanga.

17

Vajza e Vangës – Violeta Gushterova – u shfaq në jetën vizionare jo nga lindja, por nga dita kur ajo u bë gjashtë vjeçe. Emri i foshnjës, ende nuk ishte vendosur, pasi vajza e birësuar quhej jo vetëm Violet, por edhe Vencha ose Veneta.Vajza thoshte që Vanga e donte shumë shtrenjtë, ajo kurrë nuk u mallkua , ishte mikpritëse dhe mësoi të ishte e sinqertë, e sjellshme dhe e drejtë. Violeta ende kujton se si Vanga e përqafoi atë me vëllanë e saj, këndoi lutje e dhe mësoi të lexonte.Vajza mori një arsim të shkëlqyeshëm, ajo u diplomua në universitet si gjuhëtare dhe është një përkthyese e njohur në vend. Ajo u martua, lindi një fëmijë.Violeta thotë se është paksa e fyer nga fakti që nëna e saj ia la trashëgiminë tërë pasurisë, shtëpisë dhe parave shtetit në llogarinë e saj bankare, duke privuar qartë të afërmit e saj. Ajo e paditi shtetin për rreth pesë vjet, por nuk arriti të dëshmojë asgjë.

18.

Burri i Vangës – Dimitar Gushterov – burri i parë dhe i vetëm i saj. Ai kurrë nuk ishte i dashur nga gruaja e tij, por u përpoq ta mbështeste atë dhe të ishte rreth saj. Djaloshi u shfaq kur ishte tridhjetë e një vjeç, ai ishte tetë vjet më i ri se Vanga, por gruaja dukej e re.Mitko donte të dinte se kush e vrau vëllanë e tij për të ndëshkuar shkelësin, por personalisht Vangs doli për ta takuar dhe e foli atë për hakmarrje. Pas kësaj, të dy filluan të takohen për një kohë të gjatë duke folur për gjithçka në botë.Menjëherë pas takimit, u martuan, por prindërit e Dimitarit nuk e mbështetën këtë martesë, sepse ata ishin të pasur, dhe Vangelia jo vetëm që nuk kishte para, por ajo ishte e verbër.Vajza dhe motra e saj u transferuan në një shtëpi të vogël, ku filluan të bëjnë punë shtëpiake, por fama erdhi këtu, megjithëse Dimitari ishte kundër gruas së tij duke vazhduar tëpriste çfo ditë njerëz. Sidoqoftë, kjo ishte mënyra se si Vanga ushqeu familjen, pasi sheqeri i pakët shpëtoi fëmijët nga uria.Nazistët i ofruan Vangës të punonte për ta, por ajo me vendosmëri refuzoi, kështu që ata dërguan burrin e saj Gushterovin në Greqi, ku e kapi hepatiti C.Dimitar vdiq nga efektet e abuzimit me alkoolin.Vanga e bindi burrin e sa, që të mos pinte alkool, por ai nuk e dëgjoi, dhe klerikja kuptoi që burri ishte i dënuar.Dimitari vdiq nga cirroza , dyzet vjet pas dasmës.

19.

Parashikimet e Vanga për fjalën e Rusisë janë pikërisht materiali që ata kanë mbledhur për shumë vite, duke deshifruar dhe duke u përpjekur të gjejnë mospërputhje me realitetin. Pra, profecitë e Vanga u dhanë për vende të ndryshme të botës, por në vite të ndryshme, prandaj ajo parashikoi fillimin e Luftës së Dytë Botërore, vdekjen e nëndetëses së Kursk dhe aksidentin e Cernernobilit.Rusia mori një parashikim, sipas të cilit parashikohej se perestroika, një ndryshim i pushtetit dhe transferimi i tij nga Gorbachev dhe Yeltsin. Sidoqoftë, jo të gjitha parashikimet mund të besohen, pasi parashikohen, shpërthim të Luftës së Parë Botërore dhe armë bërthamore që çojnë në shi radioaktiv.Thashethemi se i gjithë faji është interpretimi i pasaktë dhe madje i lirë i parashikimeve, përfshirë ato të Rusisë. Interpretimi i ëndrrave të Vangës ose Libri i ëndrrave të Vangës në Shtëpinë e Diellit – një libër jashtëzakonisht i popullarizuar. Meqenëse klerikja shpesh thoshte se ëndrrat mund të tregojnë për fatin e jo vetëm një personi specifik, por edhe të të gjithë vendit apo edhe botës.

20.

Ëikipedia e Vangës ka ekzistuar për një kohë të gjatë dhe është konfirmuar.Nga artikulli kryesor, është reale të sqarohen të dhënat për fëmijërinë e pakënaqur, prindërit, shkaqet e verbërisë, aktivitetit dhe pikëpamjeve personale. Shumë informacione të rëndësishme dhe të besueshme mund të gjenden në lidhje me mënyrën sesi Vanga u bë e paqartë dhe metodat e punës së saj.Është interesante të dihet se vdekja e një gruaje erdhi nga onkologjia e përparuar, ajo është varrosur në Bullgari. Përkundër faktit se shumë informacione rreth parashikimeve, përfshirë ato që nuk u realizuan, është për të ardhur keq që nuk ka të dhëna për gruan dhe fëmijët e Vangës.Dhurata nga gruaja e re bullgare Vangelia Pandeva Gushterova, , e quajtur më vonë Vanga, u manifestua në mënyrë aktive gjatë Luftës së Dytë Botërore. Fshatarët iu drejtuan asaj fqinjeje të verbër, e cila kinse kishte parë përmes mureve dhe kohës. Ata kërkuan të gjenin burrat e humbur. Dhe Vanga tregoi vendet ku njerëzit mund të ishin gjallë ose u varrosën.

21.

Fama e aftësive të mrekullueshme të Vangelias u përhap në të gjithë qytetet e Bullgarisë. Më 1942, Tsar Boris III erdhi tek ajo dhe i kërkoi asaj të shihte të ardhmen e tij. Dhe ajo pa … Dhe ajo që pa ajo u bë e vërtetë …Si fitoi një grua e thjeshtë analfabete aftësinë e jashtëzakonshme për të parë të kaluarën dhe për të parë të ardhmen? Shkencëtarët nga vendet e ndryshme janë ende duke u përpjekur për të zgjidhur këtë fenomen.Për të marrë një takim me një shikuese dhe një shëruese nuk është aq e lehtë. Njerëzit e zakonshëm duhej të prisnin më shumë se një vit. Nga ana tjetër, vetëm figurat e shquara u lejuan të shkonin tek ajo.Vang vetë zgjodhi kë të merrte të parin. Rruga për në shtëpinë e saj për të gjithë të huajt filloi me kryeqytetin e Bullgarisë, Sofje.Pastaj, nga Sofja, ishte e nevojshme të udhëtonit mbi 180 kilometra me autobus ose makinë në qytetin bullgar Petrich, në të cilin Vanga kishte shtëpinë e saj.Atëherë nga Petrich, përgjatë një rruge në fshat, pas 7 kilometrash, mund të dilnit në fshatin Rupite, ku Vanga jetonte gjithashtu në shtëpinë e saj vitet e fundit.Rupit – një vend i vështirë. Mund të quhet magji. E vendosur në rrëzë të vullkanit të zhdukur të gjatë Kozhuh. Shekuj më parë, magma e nxehtë rridhte në sipërfaqen e tokës, gazrat .Ata thonë se këto gazra tani janë në mënyrë të padukshme në ajër. Nëse i merrni frymë, mund të keni të gjitha llojet e vizioneve iluzive. Me sa duket, kjo frymë e tokës e ngopur e ndihmoi të merrte me mend të ardhmen dhe të kaluarën.Në një shtëpi të vogël në Rupita, vinin vizitorë. Deri në njëqind njerëz në ditë. Për secilën nga 5-10 minuta. Dhe vetëm për eminent bëri një përjashtim.Ajo nuk refuzoi askënd. Parashikuesja flinte 4-5 orë në ditë.

Shumica ecqyajtën të bukur me këshillat dhe parashikimet e saj. Shumë thanë që ishin lehtësuar, sikur sëmundje të ndryshme i kishin lënë, që pas një takimi me një shëruese të fshatit, brenda saj po ndodhte një azhurnim.

22.

Verbëri dhe profeci

Verbërësia me të vërtetë i dha Vangës një dhuratë të veçantë – të ndjejë me ngulm ambientin. Një herë, kur ajo ishte 16 vjeçe, babait të saj ju zhduk nga tufa një dele.Babai i saj nuk kishte para për të paguar delet e humbura. Dhe pastaj Vanga i tha atij se delet duhen kërkuar nga një fqinj, duke i përmendur emrin e tij.Babai u befasua shumë, por e gjeti delen pikërisht aty ku tregonte Vanga. Babai i saj vdiq në 1940, dhe Vanga e verbër u bë kryesore në familje.Kur trupat gjermane hynë në territorin jugosllav në prill të vitit 1941, Vanga u shndërrua, ajo u shndërrua në një profeteshë të vërtetë dhe foli për burra që shkuan në front, ata që ishin të destinuar të ktheheshin ose të binin në fushën e betejës.Vanga u bë për banorët e zonës jo vetëm një sofër shëruese, por edhe pothuajse një perëndeshë.Më vonë u tha se oficerët e Ëehrmacht erdhën për ta vizituar atë. Cfarë donin të dëgjonin prej saj?

Ata thonë se gjoja në 1943 ajo u vizitua nga vetë Adolf Hitleri, Fuhrer i Gjermanisë së madhe. Dhe gjoja ajo i tha: “Lëreni Rusinë vetëm! Do ta humbni këtë luftë!”Fuhrer e la atë shumë të pakënaqur. Me sa duket, atij nuk i pëlqente parashikimi i profeteshës bullgare. Por ai nuk u hakmor për të.Prapëseprapë, Vanga u martua me një ushtar Dimitar Guscherov dhe megjithëse Zoti nuk u dha fëmijëve të tij, kishte fëmijë të birësuar dhe një vajzë.

23.

Cili është sekreti i fenomenalitetit të Vangës?Vanga ishte një njeri unik në llojin e saj . Ajo nuk lexoi asgjë në jetën e saj, ajo vështirë se ishte në gjendje të mendonte për aftësitë e saj, aq më pak të analizonte, të stërviste dëgjimin, ndjenjat e saj.Sidoqoftë, një moment kritik ndodhi në jetën e saj, dhe natyra njerëzore në të disi e ringjallur, foli në gjuhën e saj, e cila ishte ndryshe nga sa kuptuam të gjithë. Ajo u bë e kthjellët.Asnjëherë nuk e dinte cfarë ishte e fshehur në të.Hulumtuesi i njohur rus i psikikës njerëzore, Yuri Gorny, për shembull, ishte i sigurt se punonjësit e kudogjendur të autoriteteve bullgare e ndihmuan Vangën.Me sa duket, shërbëtoret në hotele i morën në pyetje mysafirët që shkonin atje u kërkuan informacion, shoferët e taksistëve u morën në pyetje vizitorët dhe gjithashtu . Është e dyshimtë rryma drejt shërueses ishte shumë e madhe. Nuk ishte e lehtë të kuptosh se kush po shkonte drejt saj, për çfarë qëllimi. Rregjimi i kohës nuk i vinte mirë.

24.

Si u shpjeguan fuqitë e shkathtësisë së Vangës?

Disa specialistë mjekësorë, duke folur në televizion secili në mënyrën e vet, vlerësuan talentin e shkathët.Të gjithë e kuptuan se ajo posedonte një instinkt të veçantë natyror. Vetem çfarë?Ajo nuk ishte aspak një magjistare, as sharlatane, ajo nuk mashtroi njerëz, nuk merrte para prej tyre, nuk veproi në emër të pasurimit të saj.Ajo duhej të komunikonte me njerëzit, ajo dëshironte që dhurata e saj të sillte përfitimin, të ndihmonte të vuajturit.Ishte mirënjohja e njerëzve që morën këshilla apo edhe një kurë prej saj që ishte shpërblimi më i madh i saj.Disa pretenduan se dhurata e saj u shfaq pas një aksidenti, kur ajo humbi shikimin në fëmijëri, më pas trupi u rindërtua, dhe aftësitë e saj të brendshme shqisore u rënduan.Vajza filloi të ndjejë personin tjetër veçanërisht në mënyrë të mprehtë, i perceptojë dhimbjet e tij si të vetat. Kjo ndjesi akute e një tjetri gjithashtu i lejoi asaj të diagnostikonte saktë.Por në shumicën e rasteve, ajo vetëm me mend, asgjë më shumë. Kjo nuk ka asnjë lidhje me mjekësinë.Të tjerët e quanin atë një shëruese të fshatit. Kjo do të thoshte që ajo praktikonte mjekësi pa një edukim mjekësor dhe pa leje.Por shëruesja është një përfaqësues i mjekësisë tradicionale, e cila ka grumbulluar përvojë të konsiderueshme në trajtimin e pacientëve me mjete juridike natyrore, përfshirë komplotet dhe magji.Dhe nëse trajtimi i saj dha një rezultat pozitiv, çfarë është e gabuar me këtë?

Cfarë tha vetë Vanga?

Vanga vetë i shpjegoi fuqitë e saj mbinormale për të thyer gjoja pranë krijesave të saj nganjëherë shfaqen fantazma. Kush janë ata, ajo nuk i njeh dhe nuk mund t’i përshkruajë ato.Ishte nga këto fantazma që ajo merte informacione se çfarë fati e priste.

Ajo propozonte që të trajtohen sëmundjet … duke shkuar tek mjeku ose zierje nga bimët.E megjithatë, ajo me të vërtetë i donte aromat e luleve. Këto erë luanin një rol të veçantë për të. Ata e ndihmuan atë të krijonte komunikim me fantazmat, me hapësirën, përmes tyre ajo mori informacione për të kaluarën .Kur u pyet se pse ajo, një shëruese për të tjerët, nuk kishte fëmijët e saj, nuk e shpëtoi burrin e saj nga alkoolizmi (ai vdiq në vitin 1962), ajo u përgjigj se të gjithë kishin rrugën e tyre dhe ajo nuk mund të ndikonin në të .

25.

Në BRSS në vitet 1970. U shfaq filmi i njohur shkencor;” Shtatë hapa mbi horizontin,

” i xhiruar në vitin 1968 nga regjisori Felix Sobolev.Për herë të parë, ajo tregoi arritje në fushën e studimeve të aftësive të trurit të njeriut, analizoi aftësitë shqisore të një personi. Filmi ngjalli interes të madh te miliona njerëzve.Shikuesit panë eksperimente në të cilat njerëz të ndryshëm morën pjesë me aftësi fenomenale. Ky film parashtroi pyetje, të cilat askush me të vërtetë nuk mund të përgjigjej në atë kohë.

Cfarë parashikoi Vanga?

Vanga parashikonte rrallë ngjarje politike. Edhe pse ajo tha se së shpejti një grusht shteti ose një revolucion do të ndodhë në një pjesë ose një tjetër të tokës. Shpesh, ajo bënte parashikime të tilla me kërkesën e politikanëve që mbërrinin tek ajo. Vanga veçoi Rusinë veçanërisht.Ajo favorizoi qartë rusët, parashikoi shumë gjëra të mira në të ardhmen dhe e ftoi Boris Yeltsin tek ajo. Ai nuk shkoi, por dërgoi njerëz tek ajo, përfshirë një kompani televizive.Gazetarët rusë bënë një dokumentar për Vangën, i cili gjithashtu kishte shumë pyetje dhe pak përgjigje se kush ishte ajo.Shtypi bullgar shkruajti kryesisht gjëra pozitive për Vangën, dhe Evropa Perëndimore publikonte më shpesh artikuj skeptikë dhe ironi.Disa gazetarë që vizituan Vangën e quanin atë një fenomen të jashtëzakonshëm, të denjë për vëmendje, studim shkencor.Të tjerët, meqë ra fjala, nuk e konsideruan atë thjesht një magjistare fshati, një lajmëtar të pasurisë vendase, një fatlumtare, mezi të pajisur me një dhuratë të veçantë për të zbuluar thelbin njerëzor, i cili, bazuar në vetë-vetëdijen e saj dhe një lloj përkushtimi të brendshëm, me supozime.Ata besuan se Vanga gabohej më shpesh, ajo mbështetej në përvojën e saj në botë, thoshte gjërat themelore dhe përfundimet e zhytura në mendime nuk ishin të disponueshme për të. E megjithatë, për pjesën më të madhe, të gazetarëve dhe shkencëtarëve, përfshirë mjekët, ranë dakord që mund të ketë diçka të pazakontë tek kjo grua e moshuar në deklaratat e saj.

26.

Takim me një gazetar gjerman

Një gazetar gjerman shkruajti se, duke u drejtuar drejt saj, ai ishte shumë skeptik. Vanga i tregoi me saktësi gjermanit për të kaluarën e tij. Gjatë rrugës, vuri re se ai kishte stomak të sëmurë, ai duhet të ndalonte pirjen e duhanit dhe të pinte birrë. Pastaj ajo preku politikën.Ajo tha se në të ardhmen e afërt Gjermania është në pritje të një azhurnimi, ajo do të bashkohet, pasi trupat ruse të largohen nga territori i saj.Gazetari ishte i habitur nga ato që dëgjoi. Me kalimin e viteve, gjithçka ndodhi siç parashikoi Vanga.Gjermanët në 1990 u bashkuan në një shtet, u gëzuan, më pas u zhgënjehen me njëri-tjetrin dhe në 1994 njësitë ushtarake ruse përfundimisht u larguan nga territori i një Gjermanie të bashkuar.

27.

Atëherë, duke parashikuar ngjarjet e ardhshme, mësoi se Tsar Boris III, në Bullgari, i cili u ngjit në fron 24 vjet pas humbjes së vendit në Luftën e Parë Botërore.Tsar nuk mund të injorojë Vangën, të cilit, siç i raportuan, madje edhe nazistët e vizituan.Në prill të vitit 1942, një motorë me vetura u shfaq në fshatin Strumicë dhe u ndal në një shtëpi modeste njëkatëshe rurale.Një burrë i moshës së mesme me mustaqe dhe kapelë doli nga një makinë. Duke hequr kapelen, ai hyri në shtëpi.Ajo që saktësisht po flisnin Vanga dhe mbreti nuk ishte i njohur për askënd. Ai kërkoi që takimi të mos shpërndahej. Vetëm më vonë, motra e Vangës, Lyubka pranoi që Vanga po priste ardhjen e tij.Ajo ishte ulur në qoshen e saj dhe, para se Boris të kishte kohë të thoshte përshëndetje, ajo filloi të flasë.Sipas Lyubka, Vanga tha se sundimi i tij lejoi të zgjerojë kufijtë e Bullgarisë, për të vendosur autoritetin e tij në Evropë, por kjo nuk është për shumë kohë. Bullgaria do të tkurret. Data e 28 gushtit i tha.Me çfarë datë u shoqërua, nuk e shpjegoi. Dhe disa herë ajo përsëriti: përgatituni për të, do të jetë së shpejti. Ajo nuk tha asgjë më shumë. Mbretin e la në siklet të madh.

Vdekja e Boris III

Siç e dini, saktësisht një vit më vonë, më 28 gusht, Tsar Boris III, një pacifist me bindje i cili nuk i shpalli luftë BRSS, nuk dërgoi trupa bullgare në Frontin Lindor, shpëtoi 50 mijë hebrenj bullgarë të rrëmbyer në skllavëri gjermane, vdiq papritmas.Zyrtarisht nga një sulm në zemër. Ai ishte vetëm 49 vjeç.Më vonë doli se vdekja e tij ndodhi menjëherë pas kthimit nga Prusia Lindore, ku u takua me Hitlerin. Natyrisht, Fuhrerit nuk i pëlqeu pozicioni i pavarur i mbretit bullgar.Boris u kthye në Sofje me një humor të zymtë. Papritmas zemrau ndal. Mjekët ishin të pafuqishëm.Në Bullgari ata thanë se gjoja mjekët gjermanë ishin fajtorë për vdekjen e tij, ata mund ta helmonin me helmet e tyre speciale me veprim të gjatë që nuk lënë asnjë gjurmë …

Më 1979, shkrimtari Sergei Mikhalkov vizitoi Vangë.Ai më vonë tha se klerikja parashikoi jetëgjatësi për të, dhe në të njëjtën kohë e pyeti pse ai kishte ndaluar të festonte ditëlindjen, të cilën Mikhalkov nuk e kishte festuar me të vërtetë për dy vjet.Pastaj ajo i kujtoi atij motrën e saj, të cilën ai e kishte harruar, pasi ajo kishte vdekur në moshën pesë vjeç. Të gjitha mesazhet e saj në thelb doli të jenë të vërteta …Rreth të njëjtës kohë, aktori i famshëm Vyacheslav Tikhonov erdhi tek ajo. Ajo i kujtoi atij kërkesën e kozmonautit Yuri Gagarin, me të cilin ishte miq, për t’i blerë atij një orë alarmi.Tikhonov me të vërtetë bleu një orë alarmi, por nuk arriti ta transmetojë atë – Gagarin vdiq në mënyrë tragjike. Vanga e merrte me mend aktorin se do të kalonte vitet e fundit të jetës së saj nga një hermeti, larg Moskës, nga të dashurit.Dhe kështu ndodhi … Shkrimtari Leonid Leonov dëgjoi një paralajmërim – gjoja dorëshkrimet e tij janë në rrezik, ata do të digjen. Ai nuk besoi.Por, për disa arsye, pasi u kthyen në shtëpi, ndodhi një rast, ata i transportuan ato nga dacha në apartament, ku dikur, për një arsye të pashpjegueshme, ato u dogjën …Dhe më tej. Për disa arsye, Vanga e pyeti akademiken Natalia Bekhtereva, e cila e vizitoi atë në vitet 1980, drejtuese e Institutit të Brainit në Akademinë Ruse të Shkencave, ku është burri i saj,ajo, u përgjigj se ai ishte në shtëpi në Leningrad. Vanga u mërzit dhe u përgjigj se diçka nuk ishte në rregull me të. Por çfarë saktësisht, ajo nuk e saktësoi. Në të njëjtin vit, burri i Bekhterevas ndërroi jetë … Koincidenca, rastësi? Kush e di.

28.

Në Rupite, Vanga u transferua nga Petrichi në 1976. Ata thanë se ajo ishte e detyruar të linte shtëpinë e saj pas një kontrolli në të, i cili u krye nga punonjës të shërbimeve speciale bullgare.Vanga ka kohë që dyshohet se ka punuar për inteligjencën e huaj. Petrich ishte 10 kilometra larg kufirit me Greqinë, dhe përfaqësues nga bota kapitaliste e vizitonin shpesh Vangelian.Për çfarë e pyetën? Cfarë mund t’u tregonte atyre? Mbase ajo është spiune dhe kalon sekretet shtetërore?Më vonë, të gjitha këto dyshime qesharake u zhdukën. Dhe të ftuarit nga bota kapitaliste vazhduan ta vizitojnë atë, vetëm në të njëjtën kohë ata u duhej të paguanin një shumë të caktuar në dollarë për thesarin e shtetit.

Autoritetet bullgare, natyrisht, nuk mund të qëndronin larg ngjarjeve të mahnitshme që ndodhën, së pari në Petrich, pastaj në Rupita.

Partia Komuniste, e cila në atë kohë drejtohej nga Sekretari i Përgjithshëm Todor Zhivkov, duhej të reagonte në një farë mënyre për parashikimet që vinin nga buzët e një gruaje të moshuar analfabete që nuk kishte arsimim, nuk ishte e lidhur me asnjë lëvizje politike, që mund të ishte spiune, por që fitoi autoritet të madh në Bullgari dhe në mbarë botën.Todor Zhivkov vazhdimisht vinte së pari në Petrich, pastaj në Rupit dhe e ftoi Vangën në Sofje. Ai mori rolin e kuratorit të pashprehur të klerikut.Pastaj, në këtë post nderi, ai u zëvendësua nga vajza e tij Lyudmila Zhivkova, ish-ministrja e Kulturës e Bullgarisë, e cila u bë mikja e ngushtë e Vangës.Nga ai moment, të gjithë politikanët dhe shkencëtarët e Bullgarisë e njohën parashikuesen.

29.

Rreth të njëjtave vite, u vendos që Vanga të mos funksionojë falas, le të përfitojnë nga aktivitetet e saj, fshati Rupite dhe i gjithë vendi.Ndërmarrja e Vangës , shërimi u bë tregtare, duhej të sillte një fitim.Në vitin 1967, shëruesja Vanga u bë shërbyese civile, asaj iu dha një pagë zyrtare 200 leva, rreth 100 euro nga shuma e shumë e miliona e parave,që mblodhi nga vizitorët.Ata krijuan një tarifë: për vizitat lokale të inteligjencës : 10 leva bullgare, sot është rreth 5 euro, për të huajt : 50 dollarë.Paratë e marra u shpërndanë në këtë mënyrë: një pjesë shkoi në thesarin e qytetit, një pjesë shkoi në fondin e Vangës , dhe një pjesë shkuan diku tjetër.Mbrojtës të tillë u gjetën, kryesisht nga vendet e Evropës Perëndimore, të cilët, duke ndier mirënjohje për parashikimet që u realizuan, transferuan shumat e saj deri në një milion dollarë.Në total, u vlerësua se klerikja fitoi rreth 100 milion dollarë për Bullgarinë.Vanga shpenzoi disa prej këtyre fondeve për nevojat e saj sipas projektit të saj, kapela e Shën Paraskeva ishte ndërtuar në Rupita, që ishte emri i nënës së saj, të cilën praktikisht nuk e dinte.Djali i saj birësues, Dimitar Volçev, më pas prokurori i qytetit të Petrich, krijoi themelet që la nëna e tij birësuese: Vanga.

30.

Kur në vitin 1996, Vanga ndjeu se ishte e sëmurë, shkoi te mjekët. Ata e diagnostikojnë me kancer të gjirit të majtë. Ajo nuk shqetësohej dhe nuk e lejoi veten të operonte, pasi e kishte marrë me mend veten edhe tre vjet të jetës së saj.Por në këtë rast, shikuesja u gabua. Sëmundja përparoi me shpejtësi, dhe pas gjashtë muajsh Vanga vdiq.Mjekët ishin të pafuqishëm për ta ndihmuar pa operacion, ajo ende do të kishte jetuar, por klerikja nuk pranoi.Ata e varrosën afër shtëpisë në Rupite, ku ajo jetoi vitet e fundit dhe ku ajo dëshironte të varrosej, dhe kundër vullnetit të saj, në territorin e Kapelës së Shën Paraskevës.

31.

Kisha Ortodokse nuk e njohu për një kohë të gjatë. Ortodoksia nuk e konsideronte aftësinë e Vangës një dhuratë të Zotit. Priftërinjtë e niveleve të larta, veçanërisht ato bullgare, ishin të kujdesshme për të. Ata nuk e panë as shenjtërinë e saj, as një person të pajisur me një dhuratë të veçantë natyrore. Ata nuk ishin të interesuar as për jetën e saj dhe as për aktivitetet e saj.Vetëm në vitin 1994, kur, sipas projektit të Vangës dhe me fondet e saj, u ndërtua një kishëz në Rupite, me emrin St Paraskeva, kisha zyrtare bullgare njohu papritmas Vangën dhe e shpalli atë shenjte. …Vitet kalojnë, por njerëzit nuk e harrojnë Vangën. Ata janë ende të interesuar për jetën e kësaj shëruesi . Për të, sa i përket një jetese, ata shkojnë në Petrich, pastaj në Rupite.Ata vizitojnë muzeun e saj shtëpinë, jo larg kapelës dhe ngjitur me varrin e saj.Vizitorët përsëri dhe përsëri pyesin se kush ishte kjo grua e thjeshtë dhe e mahnitshme, e cila hutoi miliona njerëz, zbuloi kaq shumë sekrete dhe lindi të reja.Dhe shtëpia e profeteshës në Rupita tani konsiderohet një burim i energjisë së jashtëzakonshme kozmike.Profesori Velichko Dobriyanov nga Instituti Sofjeologjik i Sofjes – shkenca e sugjerimit mendor në distancë, ka studiuar fenomenin Vanga për disa vjet.Ai bëri një studim të 18 personave që vizituan Vanga dhe analizoi mbi 800 nga mesazhet e saj.Si rezultat, doli se 445 prej përgjigjeve të saj doli të jenë të vërteta, domethënë, më shumë se gjysma; alternative, e cila mund të interpretohet në dy mënyra – 288; i gabuar – rreth 90.Kjo është, përqindja e goditjeve ishte në 70. Ky është një tregues shumë i lartë.Përfundimi i profesorit: Vanga pa dyshim se posedonte aftësi të caktuara telepatike, natyra e të cilave nuk është vendosur akoma nga shkenca moderne.Njerëzit më shpesh e përfaqësojnë Vangën si një grua e moshuar e verbër, e përhumbur.Sot ne ju japim një mundësi unike për ta parë atë në foto ashtu siç ishte në rininë e saj. I shpejtë, i imponuar dhe plot butësi …Halla ime, në rininë dhe rininë e saj, ishte një grua shumë tërheqëse, ”mbesa e bukur e Vangës, Krasimira Stoyanova tregon fotografi nga arkivi i familjes. – E hollë, me një figurë të mrekullueshme, me një fytyrë të bukur. Edhe sytë e verbër nuk prishnin përshtypjen e përgjithshme. Ajo ishte energjike, e shkathët, shumë e zonja. Një mendje e mprehtë dhe sens humori e bënë atë shpirtin e çdo njeriu.

About Post Author