Gëzim Llojdia


Ku po shkon bota ?

1.

Satanai me energji nga planeti Saturni u rrëzua në ShBA,ndërkaq bota mbante frymën  në këtë përballje titanësh.Mirëpo cila është lidhja mes Satanait dhe planetit Saturn?Lucifer (që do të thotë ‘dritë’ ose ‘ai që shkëlqen’) ishte ylli i mëngjesit, i cili ishte në të vërtetë planeti Venus. Mendohej se ishte një yll sepse ishte objekti më i ndritshëm në qiell para se të lindte dielli. Sidoqoftë, në mbrëmje u quajt edhe ylli i mbrëmjes sepse ishte objekti më i ndritshëm në qiell pas perëndimit të diellit. Kur shkoi poshtë horizontit, mitologjia ishte se ajo ‘zbriti në botën e nëndheshme’ ose ‘ra nga qielli’. Prandaj, përfundimisht u lidh me mitologjinë e Satanit sepse Satani ishte një engjëll i rënë (ra nga Parajsa) dhe skribët gabimisht ia bashkuan Satanit emrin Lucifer. Satani ishte i lidhur me Saturnin, në atë emër që Satani rrjedh nga Saturni. Të lashtët besonin se Saturni ishte planeti më i largët nga dielli dhe për këtë arsye më i largti nga drita hyjnore e diellit, kështu që u shoqërua me ftohtësinë. Ftohja shoqërohej me errësirën dhe botën e nëndheshme sepse gjatë dimrit, është ftohtë, kemi ditë më të shkurtra dhe të korrat dhe flora tjetër vdesin ose shkojnë në gjumë. Kështu që në mitologjinë e tyre dielli kaloi më shumë kohë në botën e nëndheshme gjatë kësaj kohe. Gjithashtu, në astrologji, e cila ishte praktikuar në shumicën e qytetërimeve antike, Saturni është drejtpërdrejt përtej diellit në rrotën astrologjike dhe për këtë arsye është kundërshtari i tij (ashtu si Satanai është kundërshtari i Birit në Krishterim). Këto mitologji të botës antike përfundimisht u bashkëpunuan nga Krishterimi i cili i ktheu historitë në ‘histori’ kur mitologjitë rreth perëndive ishin shpesh metafora për trupat dhe ngjarjet astronomike. Kjo ishte një përpjekje për të kombinuar shkolla të ndryshme të mendimit të krishterë dhe gjithashtu për ta bërë më të lehtë përfshirjen e paganëve në krishterim duke njohur akoma festime pagane që bazoheshin në cikle të natyrës. Ata thjesht ndryshuan emrat dhe mitologjinë, por mbajtën premisat. Gjithashtu, në mitologjinë antike pagane, Saturni u përshkrua nga ‘Pan’ – një dhi gjysmë njeriu me brirë në kokë, i cili luante një flautë pan. Fyelli pan përfaqësonte unazat e Saturnit ose ‘harmoninë e sferave. Ky imazh i Pan më vonë u shoqërua me imazhet e Satanit. Perëndia Pan ishte një simbol i Saturnit sepse Saturni fronëzohet në shenjën astrologjike të Bricjapit e cila simbolizohet nga dhia. (Saturni është planeti sundues në shenjën e Bricjapit, kështu që kur Saturni është në shenjën e tij shtëpiake, ai ‘fronëzohet’.). Pan gjithashtu përfaqësoi natyrën e ulët të njeriut ashtu si Satanai.

2.

 Rendi i ri botëror do te shpaloset me një profet te ri dhe fetë e vjetra me festimet tradicionale do tua lenë vendin religjioneve te reja. Asgjë të re nuk kanë sjell qeveritë, politikanët, religjionet etj, prandaj pritet ndryshimi. Deri tani po lufton e mira dhe e keqja. Pas 20 janarit bota filloj ndryshimin e parë dhe më tej. Të gjitha ndryshimet vijnë nga Zoti. Toka s’mund te mbetet gjithë kohës; “streha e djallit “me energjinë negative, që q merr nga planeti Saturn =Satana.

3.

 Energjia e gjigantit Jupiter dhe planetit marsi filluanë të ndihen pas 20 janarit. Kush e ka kuptuar, pra kush ka njohuri mistike e di se bota ndodhet në pragun e një ndryshimi të madh, ku edhe religjionet duhet të ndryshojnë. Përndryshe, siç deri tash kanë dështuar, do të vijnë duke u fundosur.Një pyetje për ta vërtetuar:Përse dy papët në Vatikan dhe krejt drejtuesit e feve në botë, nuk e parandaluan ose ta ndalojnë pra ta bënin zap pandeminë, madje as sot e kësaj dite spo e bëjnë, por po struken në ngrehinat ku mbulohen nën emrin e Zotit?Ka një vit që pandemia bën kërdinë.Mesazhet kanë ardhur me kohë për ndryshim. Ja disa shenja :tërmetet e vegjël e të mëdhenj, vullkanet, konfliktet botërore, uria dhe mijëra probleme. A mund ta thotë ndokush. Cili ka qenë reagimi!Gjerat kanë ecur si ka dashur energjia e zezë, pra ajo që e etikojmë si energji negative. Por kjo shpie në humbje ekuilibri të tokës kur njëra energji zgjatet tej kufirit të saj.Zoti s’mund ta lërë tokën të shkasë në errësirë. Qeveritë e korruptuar, politikanët e mbaruar kanë bërë kërdinë, sapo çasti për ta mbriti.”Deti u bë kos”. Fetë u majmëm dhe harruan misionin e tyre. Shumë profet i lanë në heshtje. Korrupsioni dhe të tjera kanë mbytur edhe religjionet. Kështu valle, do të eci bota?Sytë e providencës kanë kohë që vijojnë ta vëzhgojnë këtë katrahurë, që përjeton toka jonë, nga banorët e saj.Koha për ndryshim është mesazh hyjnor. Duan, s’duan do të detyrohen ta pranojnë.Me hir më pahir.

4.

 Bota nuk mund të vijojë rrjedhën e saj me shprehjen shqiptare: “Shtyje ta shtymë “.Dhe pandemia do të zhduket dhe do të duket sikur ska ekzistuar, tregje të reja do të lindin pas kësaj lufte. Po ta keni kuptuar sado pak mbyllja në krishtlindje, pak a shumë ka këtë qellim. Do vijnë fe të reja me energji të mëdha, që do ti sjelli njerëzimit zhvillim të ri. Prandaj duroni sa te kaloj 20 janari dhe do te shihni se analizat s’do te kenë vlere sepse do të ketë zhvillime të reja, që janë në pritje, prandaj edhe bota s’do jetë më, kjo që ka qenë.

About Post Author