Gëzim Llojdia:A mund të përdorin alienët sondat tona.Misteri i Voyager-1?


A mund të përdorin alienët sondat tona.Misteri i Voyager-1?

Gëzim Llojdia

1.

Po alienët po përdorin të dhënat e Voyager 1 duke dërguar të dhëna në tokë,edhe pse gjendet larg vendodhjes së tyre,alienët kanë në dorë të dhënat e Voyager1 duke e detyruar atë të transmetojnë të dhëna krejt të kundërta në lidhje me vendodhjen e saj.

Vetëm disa ditë më parë në Nasa u shfaqë misteri për disa të dhëna, që Voyager dërgonte në tokë.NASA heton telemetrinë anormale të Voyager 1.

Voyager 1 është ende i fortë,por… 

Sonda hapësinore jetëgjatë ka dërguar disa të dhëna të pazakonta dhe askush nuk mund ta kuptojë pse.

Misteri,  i të dhënave  që u dërguan nga anije 45 vjecare   Voyager 1  drejt tokë  janë të dhëna të pavlefshme shpjegon NASA. E gjendur në hapësirën ndëryjore anija, që ka 45 vjet që udhëton është përfshirë nga misteri kur të dhënat fundit që dërgoi në tokë 

janë krijuar në mënyrë të rastësishme duke mos pasqyruar gjendjen reale të saj.

Këtë mister mund ta zgjidhin vetëm mediumet. Aq larg nuk shkohet dot për ta verifikuar.Ngase anija ka 45 vjet, që udhëton dhe ka arritur të jetë në distancë më tokën rreh 23.3 miliard km. Një ndër mediumet më të famshëm sot është Juri Geller.

Përkulësi i lugës izraelite ka bërë një rrotullim jashtëtokësor në problemet e fundit teknike të sondës Voyager 1.

 Geller, i cili sigurisht nuk është i panjohur për pretendimet  e tij ‘, komentoi së fundmi lajmin se sonda Voyager 1 e NASA-s – tani objekti më i largët i krijuar nga njeriu në histori – po përjetonte probleme teknike në formën e leximeve nga artikulimi dhe kontrolli i qëndrimit të saj. Sistemi (AACS) i cili duket se nuk pasqyron atë që po ndodh në bord. Gjithçka në anijen kozmike duket se po funksionon si duhet – ajo po merr dhe ekzekuton me sukses komandat dhe antena e saj është ende e drejtuar prapa drejt Tokës. Të dhënat e telemetrisë, megjithatë, janë të kota – duken ose të krijuara rastësisht ose duke pasqyruar një gjendje të pavlefshme për AACS. Siç qëndrojnë gjërat, Voyager 1 nuk duket të jetë në ndonjë rrezik të menjëhershëm, megjithatë NASA do të vazhdojë të punojë për problemin në një përpjekje për të përcaktuar se çfarë mund të shkojë keq. Uri Geller, ndërkohë, beson se e di se çfarë ka… alienët.

“Sonda Voyager 1 u largua nga toka në 1977 dhe tani është 14.5 miliardë milje larg!” ka shkruar ai në Tëitter. “Por NASA tani po merr atë që e quan ‘të dhëna të pamundura’ prej saj. Teoria e tyre kryesore = një defekt në sistemin e saj të artikulimit dhe kontrollit… por ndoshta është një sinjal i kontrolluar?”

 “Nëse më pyet mua, po – Alienët!”

2.

Të lansuar në vitin 1977, të dy Voyager 1 dhe Voyager 2 kanë udhëtuar më larg nga Toka se çdo objekt tjetër i krijuar nga njeriu në histori dhe mbeten funksionale pavarësisht mbi 40 vjet udhëtimi nëpër hapësirë. Megjithatë, tani, Voyager 1 është bërë fokusi i një misteri në formën e leximeve nga sistemi i tij i artikulimit dhe kontrollit të qëndrimit (AACS), të cilat nuk duket se pasqyrojnë atë që po ndodh në bord.

Gjithçka në anijen kozmike duket se po funksionon siç duhet – ajo po merr dhe ekzekuton me sukses komandat dhe antena e saj është ende e drejtuar prapa drejt Tokës.Të dhënat e telemetrisë, megjithatë, janë të kota – duken ose të krijuara rastësisht ose duke pasqyruar një gjendje të pavlefshme për AACS.

Sido që të jetë problemi, ai nuk ka shkaktuar asnjë nga sistemet e mbrojtjes së defekteve në bord, kështu që shkaku i saktë i leximeve anormale mbetet një mister për inxhinierët e NASA-s. Siç qëndrojnë gjërat, Voyager 1 nuk duket të jetë në ndonjë rrezik të menjëhershëm, megjithatë NASA do të vazhdojë të punojë për problemin në një përpjekje për të përcaktuar se çfarë mund të shkojë keq.

“Një mister si ky është disi i njëjtë për kursin në këtë fazë të misionit Voyager,” tha menaxherja e projektit, Suzanne Dodd.

“Anijet kozmike janë të dyja pothuajse 45 vjeçe, që është shumë përtej asaj që planifikuesit e misionit parashikuan. Ne jemi gjithashtu në hapësirën ndëryjore – një mjedis me rrezatim të lartë në të cilin asnjë anije kozmike nuk ka fluturuar më parë. Pra, ka disa sfida të mëdha për inxhinierinë ekip.”

“Por unë mendoj se nëse ka një mënyrë për të zgjidhur këtë çështje me AACS, ekipi ynë do ta gjejë atë…

3.

V.Verma sjell një hipotezë të çuditshme por që është më afër të vërtetës.

…Voyager-1 është e vetmja anije kozmike artificiale që u largua me sukses nga sistemi diellor dhe ende po dërgon të dhëna përsëri në Tokë. E nisur në vitin 1977, kjo anije kozmike ka parë gjërat, që njerëzit nuk mund t’i imagjinojnë. Në gusht 2012, Voyager-1 hyri në hapësirën ndëryjore, një zonë e mbushur me materie të hedhura gjatë shpërthimit të yjeve miliona vjet më parë. Një ndërprerje e ngjashme iu dorëzua Voyager-2 në dhjetor 2018. Shpejtësia e vlerësuar e Voyager-1 është rreth 62,000 km/orë, dhe Voyager-2 është 55,000 km/orë.

4.

Çfarë vrejtën inxhinierët e NASA?

Kohët e fundit, NASA ka raportuar se ndërsa sonda është ende duke punuar siç duhet, leximet nga leximet e saj nga Sistemi i Artikulimit dhe Kontrollit të Qëndrimit (AACS) duket se nuk përputhen me lëvizjet dhe orientimin e anijes kozmike, duke sugjeruar se anija kozmike është e hutuar për vendndodhjen e saj në hapësirë. .

Shënim: AACS e sondave Voyager përcaktojnë orientimin, duke e mbajtur atë të drejtuar drejt Tokës. Synimi fillestar i projektuesve ishte përdorimi i një teknologjie të re të quajtur “HYSPACE” (Elektronikë Hibrid e Programueshme të Kontrollit të Qëndrimit) për AACS. HYSPACE kombinoi elementet analoge dhe dixhitale dhe përdori adresimin e regjistrit të indeksit dhe arkitekturën serike 4-bajtë. Kjo lejoi përdorimin e të njëjtit kod për të tre akset e AACS.

Agjencia hapësinore tha: “Ekipi do të vazhdojë të monitorojë nga afër sinjalin ndërsa vazhdojnë të përcaktojnë nëse të dhënat e pavlefshme vijnë drejtpërdrejt nga AACS ose një sistem tjetër i përfshirë në prodhimin dhe dërgimin e të dhënave telemetrike. Derisa natyra e çështjes të kuptohet më mirë, ekipi nuk mund të parashikojë nëse kjo mund të ndikojë në sa kohë anija kozmike mund të mbledhë dhe transmetojë të dhëna shkencore.

Po ku gjendet aktualisht sonda?

Voyager-1 aktualisht ndodhet 14.5 miliardë milje (23.3 miliardë kilometra) nga Toka, dhe dritës i duhen 20 orë e 33 minuta për të kaluar atë ndryshim. Kjo do të thotë se duhen afërsisht dy ditë për t’i dërguar një mesazh Voyager-1 dhe për të marrë një përgjigje – një vonesë me të cilën ekipi i misionit është mësuar mirë.

“Një mister si ky është disi i njëjtë për kursin në këtë fazë të misionit Voyager,” tha Suzanne Dodd, menaxherja e projektit për Voyager-1 dhe 2 në Laboratorin Jet Propulsion të NASA-s në Kaliforninë Jugore.

Kur Dr. Norman Bergrun përmendi në librin e tij “Ringmakers of Saturn” se një objekt i madh fluturues i paidentifikuar po rri pezull pak jashtë unazave të Saturnit të marra gjatë misioneve Voyager, ai u injorua qëllimisht nga komuniteti shkencor. Çuditërisht, shkencëtarët e NASA-s mbeten të habitur pasi Voyager 1 dërgoi të dhëna të çuditshme në Tokë shumë përtej sistemit diellor.

Çështja nuk ka shkaktuar asnjë sistem mbrojtjeje nga defektet në bord, të cilat janë krijuar për ta vendosur anijen kozmike në “modalitet të sigurt”, një gjendje ku kryhen vetëm operacione thelbësore, duke u dhënë inxhinierëve kohë për të diagnostikuar një problem. As sinjali i Voyager-1 nuk është dobësuar, gjë që sugjeron se antena mbetet në orientimin e saj të përcaktuar me Tokën.

5.

A janë alienët pas të dhënave misterioze të Voyager-1?

Edhe pse NASA po përpiqet të zgjidhë misterin, përfshirja e jashtëtokësorëve është një temë e nxehtë për teoricienët e konspiracionit. Në vitin 2010, The Telegraph publikoi një artikull ku një ekspert i UFO-ve nga Gjermania, Hartëig Hausdorf, pohoi se arsyeja pse Voyager-2 kishte dërguar mesazhe të çuditshme që i ngatërronin shkencëtarët ishte sepse ishte pushtuar nga jeta jashtëtokësore.

NASA pretendoi se shkaku ishte një problem me softuerin me sistemin e të dhënave të fluturimit, por zoti Hausdorf besonte se mund të ishte punë e alienëve. Kjo për shkak se të gjitha pjesët e tjera të anijes duket se funksionojnë mirë. Voyager-2 mban një disk me përshëndetje në 55 gjuhë (një gramafoni i artë i është bashkangjitur secilit prej Voyager) në rast se anija ndeshet me forma të tjera jete.

NASA njoftoi se Voyager-2 kishte kthyer një nga pjesët e saj të kujtesës në mënyrë të gabuar. “Një vlerë në një vendndodhje të vetme memorie u ndryshua nga 0 në 1.” Ende nuk dihet se si u kthye kjo pjesë e vetme, por shkencëtarët besojnë se rrezja kozmike mund të ketë shkaktuar këtë ndërhyrje.

Për më tepër, Voyager-2 ishte në rrugën e tij për të dalë nga sistemi diellor, ku shanset për t’u goditur nga grimca të ngarkuara shumë energjike dhe për të dëmtuar sistemet kompjuterike ishin të larta. Kjo ndodhi me Orbiterin e Zbulimit të Marsit të NASA-s në vitin 2009, kur e vendosi veten në një modalitet me aktivitet të kufizuar që është një përgjigje e automatizuar e sigurisë pasi u godit nga një ngjarje e rrezeve kozmike.

6.

A mundet qytetërimi alien të ndryshojë programimin e sondave tokësore?

Në vitet 1948-1949, një matematikan, fizikan, shkencëtar kompjuteri dhe inxhinier John von Neumann prezantoi në botë idenë e tij të “Assemblers Universal”, një lloj robotësh vetë-përsëritës. Idetë dhe shënimet e Von Neumann-it u përpiluan më vonë në një libër të titulluar “Teoria e automatave vetë-riprodhuese”, botuar në vitin 1966 (pas vdekjes së tij). Me kalimin e kohës, kjo teori do të kishte implikime për Kërkimin për Inteligjencën Jashtëtokësore (SETI), me teoricienët që deklarojnë se inteligjenca e avancuar duhet të ketë vendosur tashmë sonda të tilla.

Sipas hipotezës së Berserker-it, ne nuk kemi dëgjuar për ndonjë qytetërim alien, sepse ata janë zhdukur nga robotët vrasës. Ekziston gjithashtu një mundësi që sondat të marrin formën e “lurkers beninje” që shikojnë planetin Tokë nga një distancë. Këto sonda mund të ishin dërguar nga një sistem yjor aty pranë, pasi ai bëri një kalim afër Sistemit tonë Diellor .

About Post Author