Gëzim Llojdia:Peshkarexha


Gezim Llojdia
Kjo peshkarexhë e vogël,direku i saj rrëzuar.
Gjysma e saj shoshitur përmbi valë,
dhe gjysma tjetër në breg ankoruar.
Sipër reve hënon ,një hënë e argjenduar.
Herë e shfaq dhe herë e fsheh,objektin e vetmuar.
-Moj varkë e vogël, asete-rrëzuar!
-Ku janë sonte peshkatarët flokë kaçurrel?
-Në ç’pijetore kthejnë gota,
në ç’pijetore rrinë menduar?
(Foto marrë nga doristravelandtoursagency)