Gëzim Llojdia:Pse specialisti i UFO-ve pohoi faktin se kjo luftë Rusi -Ukrainë po pengon alienët ?


Gëzim Llojdia

1.

Ai quhet Nick Pope dhe është jo vetëm specialist  që është marrë me jashtëtokësorët, por  ka hetuar në  britani dhe më tej shkoi në SHBA për këtë proces.Ufologu Nick Pope ka thënë se kriza Rusi-Ukrainë po i pengon alienët të bëjnë të njohur praninë e tyre. Gjatë një interviste me tabloidin britanik:”Daily Star”, Papa tha se “jashtëtokësorët me evolucion të lartë ndoshta e konsiderojnë luftën si diçka në të cilën përfshihen vetëm qytetërimet primitive”.”Situata e Ukrainës do të thotë që ne nuk ka gjasa të marrim një ftesë për t’u bashkuar me Federatën Galaktike për momentin.”

 “Alienët mund të pyesin veten për mençurinë e MB-së kundër Rusisë, por ndoshta do të kuptonin se të qenit në një koalicion ndihmon,” shtoi ai…

…Kjo dëshmi e këtij urologu tregon se lufta në Ukrainë  u shty nga djajtë e tokës.Ajo nuk erdhi si energji nga hapësira, por u  ngjiz nga banorët e tokës me energji negative. Dhe kush janë ata?Sipër qiellit tonë ka një vrojtues të gjithhershëm. Ndodhet shumë larg, por që sheh ditë dhe natë .Ai i di dhe i ka parë,  çfarë lutje bëjnë ata  dhe kundër kujt i drejtohet lutja.Cfarë planesh kishin alienët  për banorët e tokës dhe çfarë bëjnë djajtë e tokës!E keni parë se si ca analistë, gjoja shkencëtarë dhe dijetarë pa dije  hyjnore  sigurisht edhe në këtë vend,flasin kodra pas bregut për luftën.

2.

Citojmë :”Latin Time”: Natalia Ningthoujam  e cila në fillim të muajit shkurt solli këtë njoftim të rëndësishëm:

…Një ekspert i objekteve fluturuese të paidentifikuara (UFO) ka paralajmëruar se goditjet me shpatë të presidentit rus Vladimir Putin mbi Ukrainë po parandalojnë çdo mundësi që njerëzit të kenë kontakt me alienët. Nick Pope beson se alienët, të cilët ndjekin nga afër planetin tonë, do ta shohin përshkallëzimin e tensioneve të Rusisë me fqinjin e saj si “sjellje primitive”, raportoi Daily Star. Ufologu pohoi se qytetërimet e sofistikuara aliene, të cilët ai mendon se do të ishin vite dritë përpara e njerëzve, mund ta shohë atë si një arsye për të mos rënë në kontakt me njerëzit. Papa tha se jashtëtokësorët (ETs) me evolucion të lartë ndoshta e konsiderojnë “luftën si diçka në të cilën përfshihen vetëm qytetërimet primitive.” Pra, ai mendon se situata në Ukrainë do të thotë ” Nuk ka gjasa të marrim një ftesë për t’u bashkuar me Federatën Galaktike për momentin.” Edhe pse Rusia e ka mohuar planifikimin e një pushtimi të Ukrainës, ajo ka zhvendosur deri në 100,000 trupa në kufirin e saj. Ndërsa tensionet po rriten nga dita në ditë, presidenti i SHBA Joe Biden miratoi vendosjen e 3,000 trupave amerikane në Gjermani, Poloni dhe Rumani. Ky veprim synon të ndihmojë vendet e Organizatës së Traktatit të Atlantikut të Veriut (NATO) në Evropën Lindore që ndihen të kërcënuara. Sekretarja e Jashtme e Mbretërisë së Bashkuar Liz Truss ka akuzuar Putinin se dëshiron të rikrijojë Bashkimin Sovjetik duke pushtuar Ukrainën. Por Papa tha se megjithëse trupat ruse janë më të mëdha se trupat e tyre britanike, alienët ka të ngjarë të kuptojnë pse MB do të bashkohej në çdo luftë kundër frikësimit rus. Pope shtoi se ET mund të “çuditeshin me mençurinë e MB-së kundër Rusisë, por ndoshta do të kuptonin se të qenit në një koalicion ndihmon”. Dhe nëse alienët do ta dinin historinë e tyre të Tokës, Papa tha se ata do të dinin “të mos i fshinin kurrë britanikët”. Ai më parë hetoi UFO-t për Ministrinë e Mbrojtjes dhe u zhvendos në Amerikë rreth një dekadë më parë. Në të kaluarën, ai bëri një numër komentesh të diskutueshme rreth ET-ve dhe politikës, sipas The Sun.

3.

Na vjen në ndihmë Wikipedia e cila shkruan:Nick Pope është një gazetar i pavarur britanik, komentator i mediave dhe ish-nëpunës civil. Ndërsa një punonjës në Ministrinë e Mbrojtjes (MoD) të Qeverisë Britanike, Papa ishte përgjegjës, ndër detyrat e tjera, për hetimin e fenomeneve të UFO-ve për të përcaktuar nëse ato kishin ndonjë rëndësi mbrojtëse. Ai u transferua në Shtetet e Bashkuara në janar 2012.Pope punoi si nëpunës civil për Ministrinë e Mbrojtjes nga viti 1985 deri në 2006. Nga viti 1991 deri në 1994, ai punoi në Sekretariatin (Stafi Ajror) Sec (AS) 2a më i njohur si “tavolina e UFO-ve”, ku detyrat e tij përfshinin raporte hetimore. të vëzhgimeve të UFO-ve, për të parë nëse ato kishin ndonjë rëndësi mbrojtëse të rëndësishme. Në atë kohë, ndërsa Ministria e Mbrojtjes deklaroi se “mbetet plotësisht mendjehapur në lidhje me ekzistencën ose jo të formave të jetës jashtëtokësore”, ajo gjithashtu deklaroi se nuk kishte asnjë provë që të sugjeronte se ndonjë pamje e UFO-ve përbënte ndonjë kërcënim për MB ose se ata ishin jashtëtokësorë në origjinë.

Është e qartë nga materiali që Pope shkroi ndërsa ishte ende në Ministrinë e Mbrojtjes se ai nuk ndante pikëpamjen e Ministrisë së Mbrojtjes se mund të gjendeshin shpjegime konvencionale për të gjitha pamjet e UFO-ve.

Postimi i fundit i Papës në MM ishte në Drejtorinë e Sigurisë së Mbrojtjes. Në vitin 2009, Ministria e Mbrojtjes njoftoi se pamjet e UFO-ve nuk do të hetoheshin më.

Në nëntor 2006, z. Pope deklaroi se “Dosjet X” të qeverisë janë mbyllur.Ai vazhdon kërkimin dhe hetimin e tij në një kapacitet privat dhe tani punon si gazetar i pavarur dhe komentator i medias, duke mbuluar tema që përfshijnë të pashpjegueshmen, teoritë e konspiracionit, hapësirën, fantashkencën dhe shkencën e skajshme.Ai punon për një sërë kompanish filmash dhe agjenci PR, duke promovuar publikimin e filmave fantastiko-shkencor.

Më 24 qershor 2013, ai u shfaq në shfaqjen komedike të IGN deri në mesditë duke promovuar lojën The Bureau: XCOM Declassified. Në vitin 2015, ai u shfaq në episode të shumta të UFO-ve të Deklasifikuara, duke u transmetuar në Televizionin Historik të Kanadasë, Dje të Mbretërisë së Bashkuar dhe Channel Smithsonian në SHBA.

Që nga viti 2019, ai është shfaqur shpesh në serialin “Neë York Post UFO” në YouTube “The Basement Office” së bashku me gazetarin Steven Greenstreet.

Libri:” Qiejt e hapur, mendjet e mbyllura” është tregimi autobiografik i Papës për interesin e tij për ufologjinë. Ai ofron një përmbledhje të fenomenit të UFO-ve, me theksin në turneun tre-vjeçar të Papës në Ministrinë e Mbrojtjes, ku përgjegjësitë e tij përfshinin hetimin e pamjeve të UFO-ve dhe çdo ndikim që ato mund të kenë në mbrojtjen kombëtare të Mbretërisë së Bashkuar.

 Papa diskuton gjithashtu politikën që rrethon mënyrën në të cilën ata brenda qeverisë dhe ushtrisë i shohin fenomenet e UFO-ve. Në vitin 1997, ai botoi një libër të dytë me tema të ngjashme, të titulluar Të Paftuarit. Libri i tij Encounter in Rendlesham Forest: The Inside Story of the Ëorld’s Best-Documented UFO Incident, shkruar me John Burroughs, USAF, Ret., dhe Jim Penniston, USAF, Ret., u botua nga Thomas Dunne Books në prill 2014. Pope ka shkruar gjithashtu dy romane fantastiko-shkencore, Operacioni Thunder Child dhe vazhdimin e tij Operation Lightning Strike.

Në vitin 2018, Papa publikoi thrillerin politik :”Blood Brothers”.

About Post Author