Gëzuar Dardani-Gjekush Gashi


*****************

Gezuar ditlindjen Republik

Qofsh me jetë

Sa rrezon djelli

Ne troje tua shekullore

Tani te njef dhe Izraeli

Amerika eshtë me ty

Europë hatri mos të ngeli

Europë na ke lën vjerrë

Kemi mbetë asë në tokë asë qiellë

Kur fituam pamvarsinë

Ndalë mbi ne dredhin

Se vetë na keni coptuar

Na mbani te izoluar

Jemë Ilir popull fisnik

Botes te mira i kem sjell

Sotë një grusht e bët Shqipërin

Na keni lënë te mjerë

Nenë Terezen i dhuruam botes

Dhe papë kishim në Vatikan

E ju na mbani te ndar

Nuk na njifni si Dardan

Ah sa keq na keni ndar

Çamë ,Shqiptar,e Kosovar

Perjetuam shum tragjedi

Thua europë nuk i ke parë ?

Edhe ne e duajmi jeten

Na ka bër një perendi

Jemë te vjeter autokton

Europ mos mbaj mëri

I ka ardhë fundi durimit

E duam veqë një Shqiprëri

Regensburg