Gëzuar ditëlindjen Margaritë:Fatbardha Amzaj


Gëzuar ditëlindjen Margaritë

Gëzuar ditëlindjen Margaritë,

Gëzuar në çdo përvjetor,

Urime dhe shëndet të kesh,

Si lule lulëzofsh gjithmonë!

Gëzuar çdo sekondë , minutë,

Ti meriton urime ngahera,

Si lule pranvere lulézofsh,

Në shumë pranvera të tjera!

Kujtimet me ty ikonë,

E artit e pakrahasuar,

I ruaj dhe shpesh “i shfletoj”,

Në mendje dhe zemër i ruaj.

E bukur në shpirt edhe zemër,

Veç mjalt nxjerr nga goja,

Vleréson poetë pa interes,

Dhe kurajo u jep te Jehona.

Telefonata me ty mbretëreshë,

Divë që nuk ke krahasim,

Më béri të lumtur atë ditë,

Me fjalët plot ëmbëlsi.

Gëzuar ditëlindjen Margaritë,

Margaritë që çel në pranverë,

Na sjell aromë edhe paqe,

Gëzuar, gëzuar përherë!

About Post Author