Gèzuar- Festen, Vendlindja imè


SHEQERE SINA

Kjo dite e shënuar mè zgjoj nè ëndërr duke fluturuar ne Skroske qëndrova… Tè gjithëve me mall bija juaj u perqafoj .. Me fëmijët e mi pranë Qe emigrojnë kafene me mall se bashku te shijojmë…. Syri është tretur duke lotuar largësia mallin e ka shtuar…. fëmija do tju them nje fjale nete te gjata pa gjumë kemi ndenj qe ju tè rriteni tè lumturuar .Ketë vend për te mos e harruar.. .Janë mbledhur nga te katrra anët e fshatrave festojnë këndojnë dhe dore për dore hedhin vallen e bukur te rrajces …. Vallëzoni skroska ime me zemër aty jam , pamundësi vargje po shkruaj Se zemra ime nga malli është dobësuar.. .Kam mall te takoj kushërinj , nipër mbesa , miq te kujtojmë rininë e dikurshme Te kujtojmë njerëzit e dashur qe kane ikur… Do doja te puthja dheun me mall …. kam dhimbje derdh lot se jam lage. Ne ato vende ku nxirret kromi dhe guri është i çmuar… Me ka marre malli për kafen e skroskes është e veçante.

About Post Author