Gëzuar…Kimete Osmani Beqiri


Gëzuar…

(Dita Ndërkombëtare e Poezisë )

Ndihem e bekuar, sa herë që shkruaj

Ndjenjën – imagjinatën, kur e përshkruaj

Jo rastësisht sot kjo datë

Me gjithë mrekullinë e artë.

Stina e Pranverës dhe Dita Ndërkombëtare e Poezisë

Gëzuar, gëzuar t’gjithëve, n’veçanti margaritarët e letërsisë

Krijimet poetike, datojnë nga lashtësia

Gjeneratë pas gjenerate , i kujton – do i kujtoj njerëzia.

Poezi, varg pas vargu më begaton

Zemrën dhe shpirtin, po ma tjetërson

I falem Zotit pafundësisht – përzemërsisht, për frymëzimin

Shpresoj që do të shkruaj, sa ta kem shikimin.

Gëzuar, gëzuar… E them nga thellësia

Më madhështore ndjenjën, përherë ta ofron POEZIA

Çdo varg i shkruar, mbetet gjurmë përjetësisht

Fatkeqësisht të pandërgjegjëshmit, eliminojnë të drejtën e autorit mizorisht!

Dita Ndërkombëtare e Poezisë, kremtohët sot

Bekuar qoftë kjo datë, për jetë e mot

Shkruaj, lexoj, rilexoj… Me shumë dashuri

Përherë e dua më shumë, këtë ndjesi.