Gina Kapaj Xhaferaj :Pranvere e bukur


Gina Kapaj Xhaferaj

Pranvere e bukur.

Pranvera pak e vonuar erdhi.

Lulet filluan te çelin një e nga një.

Shikoj zogjtë neper dege cicërojnë.

Ne qytete dhe fshatra e mbushur me oksigjen e bukuri

Kudo, qe hedh, sytë vetëm, gjelbërimë .

Rrezet, e diellit kudo qe ne agim ,nxehtësi.

Shpirti im është gjithë ngatërrime.

Ne mendje me vijnë, ato vite, qe ikën e me s’vijnë.

Atëherë, isha e re çdo gjë fluturonte!

Kishte dhe breshka krahë për fluturim!

Ne, si gjithë të rinjtë, e kohës, vallëzonim!

Hënën, e kishim natën për shikim.

Për atë kohe , ndjej gjithmonë nostalgji.

Nder vite, mora mallin ,e mbaj ne gji.

Shpirtin e kam t’kurre,gjate vështirësive

Yjet e ndritsh i kam pasur,si shoke ne vetmi.

Zemrën,e kam te mbushur,nga fëmijët

E kam ushqyer me shume dashuri.

Sytë lotuar nder vite mërzitjeve.

Nga largimi im shume njerëzve te mi

qe sjam ndodhur aty.

Greqi Athine.

1/4/2022