Gina Kapaj Xhaferaj:Dita më e bukur


Dita më e bukur

Në ditëlindjen tënd vajza ime Silvana

Ajo ishte dita më e bukur që kam kaluar

Ti më bëre nënë për herë të parë, moj bijë

Më bëre si një lule që porsa kish lulëzuar.

Aherë ndjeva gjer në Qiellin e Shtatë lumturinë.

Më bëre të flas dhe në gjumë, edhe zgjuar

M’u hapën portat e jetës kanat më kanat

M’u fut drita e dielli brenda në shtëpinë e gëzuar

E unë atëherë ndjeva një lumturi të pamatë,

Shumë njerëz i kam dashur e i dua akoma

Po ti më dhe dëshirë krahë të rinj për të jetuar.

E qara jotë foshnjërore më dha të tjera aroma

Më bëri më të bardhë natën e sterruar.

Më dhe atë ditë emrin e ëmbël të nënës

Që s’e kisha parë apo provuar kurrë.

Ishe ti që flije përherë në një ëndrr

Ishe ti që më le dhe shumë netë pa gjumë.

Tani dhe ti je nënë dhe provon gëzimin tim

E unë jam gjyshe që i nis ata me urime

Sa e bukur është jeta kur le pas

fëmijë të mirë!

Merr ngjyra të zjarrta e bëhet me rrëzëllime.

Të jap gjithë urimet që ka bota

Të jap dhe nga të miat vite e ditë

Të të shikoj tya të lumtur e të gëzuar

E gëzuar qofsh ti me gjithë fëmijët

About Post Author