Gina Kapej Xhaferaj:Më sill një diell


Më sill një diell

Më sill një diell më të ngrohtë

E unë të të sjell mijëra petale të florinjta

I thuaj hënës-mike me rrezet të më ndriçojë

mirë

që më tej t’i kthej në një baçe me trëndafila

Jepëm fjalën e mirë

Atë fjalë që dua ta dëgjoj në kuvendet e rrallë

Jepmë pak dashuri

Që më se thua

E lumtur në majën më të lartë të shkoj

Jempë kujdes më shumë që e ke lënë

Mos harro se një zemër për ty rreh çdo ditë

Eja si flutur dhe në gjumë

E ma bëj ditën si një pranverë në blerim.

Për shëndetin tënd e trupit tënd të muduar

Do të vrap te mijëra mjekë bote

Kur kalon mos bëj sikur smë ke shikon

Se kur të kalosh ti do shtroj rrugën me lule bore.

Mos më nënëvleftëso vlerat që më dha zoti!

Me vlerat e tua do bëj të mijat gurë margaritarë

Me jep dorën kur rrëzohem në ndonjë shpat

Me atë dorë sikur prek dhe qiellin e larë.

Nëse nuk mundesh, thuaji yjeve të të ndihmojnë

Ata do të kujtojnë dashurinë tonë të ëmbël

Për mirësinë tënde lutem në gjumin e vonë

E dua që çdo natë të më vish në ëndërr.

Me mirësinë tënde do të lundroj në oqeane

Po s’pata lekë në xhep, më jep ti një borxh

Se lekët e tua do t’i kthej në petalet e një manushqeje

E rruga e jetës do të më bëjë nuse me kurorë.