Gina Xhaferaj Kapaj-Një çift anës detit


Gina Xhaferaj Kapaj

Një çift anës detit

Ata ishin të ulur bashkë e natyrën shikonin
Dorën shtrëngonin njëri-tjetrit me dashuri
Shikoheshin si dy pëllumba që në buzë sqeponin.
Jetonin si në një ëndërr të bukur në përjetësi.

Atje afroheshin njerëz pa masë për t’I parë
Me ngjyrë të bardhë, të zinj të verdhë
Donin të shisnin me ngulm ç’kishin në çantë
Sa fillonin ata të flisnin fjalët shenjtore të zemrës .

U ndërpritej biseda e bukur dhe e zjarrtë
teksa anijet venin e vinin pa mbarim.
Deti sillte si jeta valë e dallgë si mal
Të tjerë njerëz zbrisnin e hipnin përsëri

Të tjerët iknin e merrnin me vete mirësi
Dielli si mbret rrezet e arta iu kishte lëshuar
Detit pingul i binte si një vello në nusëri
Si ajo nusja e rregulluar që dukej e lumturuar/

Më sillte gëzim të pamatë si të isha në agim
teksa gëzoja në një tavernë ëmbëltore
E prekja atë dialog të çiftit me bukuri
Si vetë jeta që më shfaqej si anije që lundronte

Gina Kapej Xhaferaj
Athinë 11/11/2022 

About Post Author