Gina Xhaferaj Kapaj-Shtëpia ime


Gina Xhaferaj Kapaj

  · 

Shtëpia ime

E dua shtëpinë time që ka kaq shumë shenjtëri

Më vjen këtu buzëqeshja simjaltë i ëmbëlsuar.

Ngjan si rreze diellit per të ndriçuar ëndrrat pa mbarim.

E dua këtë prag ku jam përherë e dashuruar

E dua këtë prag ku kalon çdo kufi imagjinate .

Që më sjell kaq shumë gëzim e lumturi.

Qoftë e bekuar kjo folezë në të ardhmen

Në jetën që më jep dhe gëzim dhe trishtim

Madhështinë e shpirtit do ta vadis me dashuri

I përulem kësaj porte të sigurtë me mall.

Ajo është shtëpia ime e mbushur me lule e trëndafilë

Që më sjell ca tinguj kënge a një serenatë të rrallë.

Gina KAPAJ XHAFERAJ

Athinë 2/11/2022

About Post Author