Gina Xhaferaj Kapaj-Ti


Gina Xhaferaj Kapaj

  · 

Kushtuar vajzës.

Ti

je ylli me i bukur që ndricon

Bëhesh barrikada që cdo të keqe ndalon

Je ajo që e gjithë pleqëria kërkon

Ti

je si fidani që lule lëshon

Je e pa përtuar kur pragu të kërkon

Je rregulltaria si barometër që rregullon

Ti

Kur hyn ne shtepi cdo gjë ndryshon

I ngjan shenjtarisë që të bekon e të lumturon

I ngjan hënes që me rreze rrezaton

I ngjan diellit që dhe në dimër të ngron

Ti

Je dashuria që gjithëkush e don

Je ajo që të keqes i përballon

Hallet që ke vetëm me tya i tregon

Je si bregore e bleruar

që lulëzon

Gina Kapaj xhaferaj

11/10 2022

About Post Author