Gina Xhaferaj Kapaj-Ulur në metro


Gina Xhaferaj Kapaj

  · 

Ulur në metro

Metroja shkëlqente me dritë e pastërti

Mes qetësisë së madhe asnjë njeri nuk dëgjon

Në metro u ula përballë dy të rinj

si zogjtë që i shikon tek këndojnë

Ishin në një moshë që fluturonin

e gëzimi i tyre vente lart e më lart

Ju shkëlqente çdo fjalë që thonin

e shikimi ishte si lulja në maj

ishiun bashkë të përqafuar e të mbuluar

me atë vellon e mëndafshtë të dashurisë

E flisni e qeshnin kaq të lumturuar

Sikur bota e gjithë kishte lindë për ata.

Ohh sa u gëzohesha kur fytyrat u ndriçonin

si lule behari, si lulëkuqe e porsaçelur .

Hidhnin sytë nga mua dhe vazhdonin

ngacmimet sikur ishin dy të vegjël.

Shakatë dëgjoheshin në gjithë vagonin

E jetonin sikur s’kishte më njeri në tren

Ajo atmosfera e tyre më rrëmbeu edhe mua

Ju buzëqeshja ose qeshja me ta plot jetë

I pyeta nga jeni se më tërhoqën vëmendjen

Djali ishte polak vajza ishte shqiptare

Ishte dita që ma dha sa e sa përkëdhelje

Me atë vajzë u bëra dhe më krenare.

Gina Kapej Xhaferaj

Athinë 20/11/2022

About Post Author