Gjarpri me nepërkën-Vilson Mersinllari


———————-

Gjarpëri me Nepërkën,tek Zhapiku shkonin

shkonin bizedonin,atje bashkë ditë për ditë

cdo ditë thurnin plane,se kë do helmonin

kujt do ti bënin gjëmën kujt do i zinin pritë.

Të tre sëbashku,vendosën shpejt menjëherë

që si vënd do ishte,një shtëpi shumë e vjetër

preja e kësaj dite,do ishte një zog,një Skifter

donin ta helmonin Skifterin,ta helmonin pa tjetër..

E vendosën të tre shpejt,ta sulmonin të parët

kur Skifteri të fluturonte,të qëndronte mbi cati

por e kishin bërë gabim,planin e tyre qyqarët

me kthetra i mbërtheu Skifteri,i ngriti në lartësi.

I ngriti shumë lart,në disa shkëmbenj i lëshoi

zhapiku shpëtoi mire,ra në disa shkurre druri

gjarpërit dhe nepërkës,sytë jua nxori,ja u copëtoi

zhapiku me të shpejtë,hyri në një vrimë muri.

Iku Skifteri i qetë,përplasi krahët fluturoi

zhapiku rrinte strukur thellë në vrimën e murit

i vinte inat nga vetja,pse atyre ju besoi

uk do ju besuar fare tha;- të keqit,te ndyrit.

MM