Gjendur mes ” tre ” dashurive!Arben Zeqo


… Sa here nata mbremjeve zbret ,

pres henen nen shoqeri .

I lodhur pas dites se nxehte ,

ftuar ” tre ” … emra dashuri !

… ” Rrethuar ” mes ndjenja pasionesh ,

e shpirti me mer nje si zjarr .

Dielli largohet te ç’lodhet …

e hena buz’qeshur ngadale .

Si rete nxiton vrulli i penes ,

doren s’ka kush te ma ndale …

Fjalet te ” mbira ” … qe dites ,

qet’sise se mremjes vijne vale .

Pena le gjurme … mbi leter ,

nje poezi fillon lind ngadale .

Peshtjellur me vijne mendimet ,

dergjur ” vullkanit “… fantazi .

E hena ” mund ” … drita te tera ,

une shkruaj te rralles POEZI .

” Stacione ” deshirash ngat’rroj ,

e paqen e prish me tjeter …

Henes falje kerkoj ,

kth’yer ” miq’sie ” se vjeter …

Planetja magjepse ziluar ,

neteve me ben shoqeri .

Te thuash mos jam gje i ” dehur ” ,

te rene kaq thelle dashuri …

Shemb”llimin ma le argjendosur ,

ndriçuar tere nje bote .

Bej fle me te perqafuar ,

ke tjetren ” dashuri ” … me thote .

E qeshem ” gajasur ” si ne end’rra ,

ngat’rruar pasione … hobe marezi .

Gjer agimi mengjezit trokitur ,

ç’kisha hedhur mbi fleten se di …!

Dhe veten vetmuar e ndjeva ,

krevatit ” lefçitur ” si femi .

Hateri dikuj … mi kish mbetur ,

zgjidh ” Mua ” Henen a … Poezine .

Dhe era dritares flladiste ,

henen se pash me per bese …!

Dielli mbi xhamat trokitur ,

mbi fllade lulesh me vese .

Sa bukur qenka te shkruash ,

neteve nen henen e qete .

Kohen dikujt kisha kushtuar …

mikes ” barritur ” nje Jete .

Sa here fantasine th’ras …

gjer ndalet hena mbi det .

Krevatit pa fund ” rrotulluar ” …

POEZIA mes vargjesh truket …!

Zeqo @rben Autor .

Devoll Emigrantos !

London Maios 2024 .