Gjiri i vogēl pranē njē bregu…


RUDINA PAPAJANI

A e di o gjiri i bukur,

 qëndron i lumtur pranē njē bregu,

 ti nuk e di unē tē kam fituar,

 ja aty ku lozin nga dallgēt ,

 me mijēra barka tē vogla ,

 nē lindje e perēndim ,

 duke i qeshur diellit dhe reve kapriçoze.

 Unē tē kam fituar o gjiri i vogēl pranē njē bregu,

sepse mēngjezeve ne flasim bashkē me sy,

 e mbrëmjeve i u falemi deteve plot tallaz.

Ti se di o gjiri i vogel , se unē heshturazi jam dashuruar me ty..

About Post Author