Gjuha e poetit flet:Afërdita Koçiraj Selishta


Gjuha e poetit flet

Ditë e bukur sot

Dhe dielli, lindi i zjarrt

Pikat e shiut i mori.

Dhe lulja më bukur çeli

Zogjit, cicëronin pa pushim

Dhe Fluturat, bukur vallzonin

Bleta, lule më lule shkonte.

Dhe nektarin e mblidhte

Natyra tjetër bukuri mori

U zbukurua shumë.

Fëmijët të gëzuar luanin

Mes cicërimave të zogje

Zogjit, ëmbël cicëronin

Sikur donin të flisënin.

Me njëri tjetrin, kuptoheshin

Apo, fëmijëve u dukësh

Flasin bukur me cicërima

Apo, gjuha e poetit fletë.

Që çdo gjë, e bënë të flasë

Dhe yjet nga qielli ti zbres.

dav

About Post Author