Gjuha në drejtshkrim-Nebi Dragoti


Kjo ka rendesi per krijuesin. Ta shkruajme gjuhen bukur, se shkrimi i saj mbetet dhe do te kete dhe lexues ne kohen e ardhshme. M’ u desh qe ne nje varg te fus numerorin 2024 dhe, duke kujtuar rregullat e vendosura e shkrova 2024-en.Jam per rishikim te rregullave te drejtshkrimit te 1972, sepse eshte e nevojshme per t’i lehtesuar keto rregulla dhe kete gjuha jone e pranon…Atehere pse te shkruhet -en si lart. Eshte e tepert. 2024 a lexohet keshtu? Per gjithe numeroret po keshtu veprohet. Per mua gabim, qe duhet te korigjohet duke rishikuar e ndryshuar rregullat. Kete ta beje Instituti i Gjuhe – Letersise prane Akademise te Shkencave. Ne kete drejtim koha nuk pret.STANDARTIN E KEMI MIRE. Une shpesh kam dhene vezhgime gjuhesore ne kete drejtim duke i publikuar. Pse? Sepse duhet nje rregull per ta zbatùar secili qe shkruan. Deri tani ka heshtje dhe heshtja demton.

Maj 2024