GJUHËN TIME MBAJ NE DEJE


GJUHËN TIME MBAJ NE DEJE

Gjuhën time mbaj ne deje

ajo trurin ma ushqen

atë fola që kur linda

nuk e shes dhe tjetër s.blej

Që të vegjël sjemi ndarë

edhe nataën fle me mua

mi merr ëndrrat mi bën vjersha

si gjethet kur bien nga vjeshta

Kudo e mbajta me vete

kemi qeshur edhe qarë

nuk te zëvendesoj me tjetër

me je futur në damar

Shumë herë jemi grindur

se nuk na shkonte nje varg

ngulja kembë si i pabindur

nganjëherë deri ne darkë

Skemi lenë gjë pa permendur

tokë qiell mal dhe henë

kishim frymezim natyren.

pejsazhet i bënim këngë

Nëpër shekuj gjuha ime

ka rrjedhur gjithmon burim

kur ti shtroj krahët dheut

do ndahem me poezinë

Nga Godo Mehmetaj.

About Post Author