Gjurmë jashtëtokësore gjenden në kodin gjenetik të faraonit egjiptian (video)


Akhenaten është një nga faraonët më enigmatikë të Egjiptit të lashtë, kryesisht për shkak të karakteristikave të tij fizike, të tilla si koka e formësuar, kafka e zgjatur, qafa e gjatë, vetullat e prera, këmbët e gjera, gishtat e gjatë, nyjet e gjurit të çoroditur dhe një bark shumë i theksuar.

Egjiptianët janë të famshëm jo vetëm për ndërtimet e tyre monumentale dhe të vështira, por edhe për ekspertizën e jashtëzakonshme shkencore që kishin.

Ndërtesat si Piramida e Madhe e Gizës apo Sfinksi i Madh nuk janë vetëm ndërtimet më të mëdha egjiptiane, por ndoshta edhe më enigmatiket. 

Akhenaten ishte një faraon që kishte jetuar për 17 vjet. Ai ishte babai i Tutankhamunit më të njohur. Shumë e quajtën atë një nga novatorët dhe monoteistët më të shquar teologjikë. Sipas legjendës, perënditë dërguan Akhenatenin për të pushtuar tokën në kohën e Zep Tepit. Ajo epokë lidhet me ditët kur perënditë kontrollonin botën. Më vonë, ai u bë faraon dhe drejtoi shkatërrimin e ikonografisë së perëndive të dikurshme, duke pranuar vetëm një imazh, atë të dritës. Është portretizuar si një njeri i varfër. Kohët e fundit, shkencëtarët kanë kryer teste të reja laboratorike dhe gjetjet janë, për të mos thënë më pak, befasuese.