Gladiola Jorbus-Jeruzalem


Në Jeruzalem –

ditët shfaqen

nën dritëhije të mpakura.

Rrënoja kujtimesh pelegrine

endin librat e shenjtë

dhe mijëvjeçarët.

Retë dimërore lodrojnë

me harabelat ngjyrëhiri.

Ëndrrat dhe shpresat,

gjysmë të strukura brerojnë

nën kupolën qiellore.

Muri i lotëve – djepi shpirtëror

i litanisë njerëzore.

Lumenj lotësh rrjedhin

si damarë gjaku.

Kujtesa krenare

që valëvitet ndër breza.

Heshtja e krijimit.

Dhembja e shoah-s

që pezull jeton

me frymën e Zotit.

Në Jeruzalem –

era pëshpërit vargje

për jetët e flijuara.

Dhe shekujt luajnë

kukafshehti me emrat –

Jeruzalem, al-Kuds i shenjtë, Shalem.

About Post Author