“Goditje”, nga Germain Droogenbroodt, përktheu Irma Kurti


Ka goditje në jetë, aq të forta, sa nuk e di ç’të them!—César Vallejo

Ka ditë në jetë
aq të vetmuara dhe gri
sa në trishtimin e tyre
kërcënojnë të mbyten.
Edhe pse diku
—si apo ku?—
duhet të ekzistojnë
streha dhe drita.

Germain Droogenbroodt

Nga “Rruga e të Qënurit”.Southern Arizona Press, 2023
Përktheu nga anglishtja: IRMA KURTI