Godo Mehmetaj-Me natyrën do të flisja


ME NATYRËN DO TË FLISJA

Frymëzim poeti të kishja,

me natyrën do të flisja,

pejsazhet di ktheja vargje,

burimet këgë të gurgullojnë.

Malet dhe fushat flasin vërtet,

syri i shikon e u jep vlerë,

fjalët në letër thërrmoj me penë

ky fllad i bukur shpirtin ma shëron.

Furishëm lumenjtë fëshfërijnë në shtrat,

majat e maleve zbardhin nga bora,

këngët ezogjve si hymni shpirteror,

dhe era e fteskët të ftoh kraharor.

Nga Godo Mehmetaj

About Post Author