Godo Mehmetaj-Poezi do bëja dhe këngën e thëllëzës


POEZI DO BEJA DHE KENGEN E THELLEZES

Per pak kohe te lire,
nje pene dhe nje flete,
pak natyre te paster,
do beja poet.

Diku prane nje mali,
ku rrjedhen burime,
do ti mbaja hallet,
jashte nga jeta ime.

Do flisja me vargun,
ulur ne nje rreze,
poezi do beja,
dhe kenget e thellezes.

Do te rrija vetëm,
nga kjo bote e eger!
shoke do te beja,
vec vargjet ne leter.

Nga Godo Mehmetaj.

About Post Author