Godo Mehmetaj-Sa të pa vlerë paskemi qenë


Sa te pa vlere paskemi qene!
dhe ajrin qe thithim na duket borxh,
hapat qe hedhim vendeve te huaja,
gjithmonë nga shkelim me këmben bosh.

Sa me mundon fjala i huaj ,
shpesh me vete i heshtur vuaj,
kur gjuhen time se flas se shkruaj ,
po për ta humbur perse paguajmë ?

Perse ekzistojmë për faqe te
zeze?
sa dhe fëmijëve su flasim shqip!
pse jemi zhveshur kaq lakuriq ?
pa dinjitet e identitet,!!!

 

Nga Godo Mehmetaj.