Godo Mehmetaj:Atje më çon zëmra ime


ATJE MË CON ZËMRA IME

Andrej nga vëndet e mia

ku ka folenë gjeraqina

ngopet syri me të parë

mbushur aromë trëndeline

Atje mbeti vegjëlia

ato më mbushin me mall

me to jam fajtor që ika

sot as vetes nuk ja fal

Ato lëndina të blerta

me ujë bore në burime

sikur më flasim të vete

atje më conë zëmra ime

Fusha të mbjelka me ngjyra

dhe malet që prekin qiellin

dëgkon këngën e bilbilit

ku nderron ngjyrat ylberi

About Post Author