Godo Mehmetaj:Bilbililat këndonin ëmbël


Bilbililat kendonin ëmbël

Bilbililat kendonin embel
andej hijeve ku flija
sot i kujtoj si ne enderr
te shtrenjtat vendet e mia

E quaja veten te forte
po sot mbahem me garjet
loti iken e s.me pyet
me shkon faqes si rreke

Ndonjehere kur gjendem vetem
bej me vargun muhabet
dhe kujtoj shoket e moshes
sikur ndonjeri me flet

Kishja degjuar shume here
se vendi yt eshte i embel
sa me shume kalojne vitet
te behet per nate ne enderr

Boten te tere ta kesh bredhur
s gjen vend tjeter me te ngrohte
kerkon vendin ku je rritur
nje gure te mbeshtesesh koken.

Nga Godo Mehmetaj.

About Post Author