Godo Mehmetaj:Këtu një kafe me shijon


Këtu një kafe me shijon

Këtu ,pran teje qyteti im ,
te ulem vetëm ne ballkon ,
ku syri ngopet me bukuri
:ketu një kafe me shijon .

Te shikoj njerëzit qe dalin xhiro
dhe fëmijët qe lozin me valët,
çifte te rinjsh qe mbushin stolat ,
:ketu me behet zemra mal.

Ne mbremje, fryn nje ere e holle
te përkëdhel flokët mbi balle,
dhe mbi shkembinj ndokush peshkon,
dallgët shkumëzojnë dhe vijne ne ane ….

Nga Godo Mehmetaj

About Post Author