Godo Mehmetaj:Larg përtej detit


Larg përtej detit

andej nga lind dielli

Shqipëria jonë

sa shumë mall që kemi

me sy të përlotur

me mendjen lajthitur

zëmra nuk duron

vitet duke pritur

mbetëm si jetimët

s,dimë se ku vemi

këmbët ikin bosh

kokën mbas e kemi

thinjur nga mendimet

nga njerëzit të ndarë

duket se bën dimër

për ne s’ka behar

Shqipëri moj Nënë

S’di a më dëgjoj

dhe kur vim njëherë

refugjat na thonë

O Atdhe i dashur

kurrë nuk të ndërroj

sa te jem i gjallë

për ty do këndoj

Nga Godo Mehmetaj’

About Post Author