Godo Mehmetaj:Nënë o nënë një botë e tërë


Nëpër erë e në të fyohtë

qaje e nuk nxirrje zë

ashtu hallet të kanë zënë

Nënë o Nënë.

Si i kalon vitet vetëm

sëmure kush të kuron

kush të jep dhe për të ngrënë

Nënë o Nënë.

Nënë moj si po duroj

të coj pak kokën në prëhër

si breshër më ikin lotët

Nënë o Nënë.

Kur të shoh kështu o Nënë

me humbet dhe burrëria

nga dhimbja loti pikoi

mbete në vargjet e mia.

Sa marr penën për të shkruar

te ty Nënë më vete gjuha

sa te jem nuk i harroj

të gjitha vuajtjet e tua.

About Post Author