Godo Mehmetaj:Për ty Vlorë gjunjëzohem


Godo Mehmetaj

Për ty Vlorë gjunjëzohem

Sa lirshëm me dalin fjalët,

dhe me mbushin kraharor!

Sa rrjedhshëm me lidhen vargjet,

kur shkruaj për ty moj Vlore!                                  

Vlore, perla e bukurise,

e besës dhe burrërisë!

Gur themeli i lirisë

faqe e pare e historisë!

Për ty Vlore gjunjëzohem

dhe për gjithë Labërinë !

Ne breza lavdi ke veshur

o zjarri qe me ngroh gjine!

Kudo shkoj me ballin lart

dhe e ndjej veten krenar!

Me ke dhenë identitet ,

me dhe nderin shqiptar!

About Post Author