Godo Mehmetaj:Unë libri dhe kitara!


Unë libri dhe kitara!

Nje nate ,kisha mbetur vetem
nen driten e qiririt,
kendoja nje kenge te vjeter,
me ngacmoi ndjenjat e shpirtit.

Gishtat luanin per mbi tela,
lot i ngrohte pikonte syrit,
deshmitar nje trendafil,
fshehur faqeve te librit.

Ashtu kaluam ate nate
une ,libri dhe kitara,
kenduam kenget e vjetra,
zemra i kish te pandara.

Fshehur faqeve te librit,
trendafili gjethe thare,
me solli kohen rinore,
me kujtoi vitet me pare.

Nga Godo Mehmetaj

About Post Author