Gratë e jugut-Alda Merini:Shqipëroi:Lefter Shomo


GRATË E JUGUT ( LE DONNE DEL SUD)

Gratë e Jugut

të brishta si hijet,

grykëse si lulet e bukura..

Gratë e Jugut

që kanë pamjen e okrës

dhe duart pamjen e një pyetjeje,

dinë të jenë të heshtura dhe

të pranishme..

O ti Penelopë që qëndis

një pëlhurë ngjyrëvjollce.!

Të pashë nga dritarja,

të rrënjosur dhe të lehtë

si një kulpër të dendur…

Ti je gruaja e Jugut

Kryelartë për dijet,

vejushe në punë,

delikate si kristali,

e dashuruar me gjithçka është e vërtetë.

Gratë e Jugut

më të guximshme ndaj burrave

perla që bien të shkrira

në prëhërin e xhelozisë.

Gratë e Jugut

kanë hap të butë që fshin një

gjethnajë të dendur.

Janë nëntorake , mund t’ u besosh të fshehta,

u ngjajnë dëshirave të çuditshme,

që marrin ostembajtësen

prej dorës së një prifti mëshirëplotë.

Shqipëroi: Lefter Shomo K /426a.m.α.

About Post Author