Grimca akulli e prushi-Berzat Sadiki


GRIMCA AKULLI E PRUSHI

(Rituali është fjalë)

Shiu bie vetëm për mua.

I imët, i shpeshtë, i rrafshët.

Zhurma e tij ka heshtur gjithçka.

Nuk dëgjohet cicërimë shpendi.

Mali është nën mbulesë të kristaltë .

Të gjitha gjallesave u është zënë fryma.

përveç frymës sime avull.

Ec ngadalë, me ëndje.

Është çasti i shumëpritur.

Çast festiv.

Në stinë të ditëlindjes

kur dëshpërimi bëhet gëzim.

Si asnjëherë më parë

jemi bashkë unë dhe shiu

dhe askush tjetër.

Hapin e rralloj dhe qetë e lëshoj.

Ec me ritmin e pikave.

Mikut nuk dua t’a prish melodinë.

Marr frymë thellë disa herë.

Përgatitem për ritual.

Rituali është fjalë

e tretur në zemër të shpirtit,

që thuhet pikërisht tani –

si këngë

Si këngë që bashkon grimca.

Grimca akulli e prushi.

About Post Author